MISTÄ KAIKKI LÄHTI?

Weecosin toimintaa ohjaavat seikkailunhaluisuus ja utelias mieli. Uskomme yhteisön voimaan, toiminnan luotettavuuteen ja läpinäkyvyyteen kaikessa, mitä teemme.

Weecos tiimi

Me Weecosin perustajat, Anna ja Hanna, tapasimme toisemme ylöjärveläisellä ala-asteella. Ihan ensimmäisenä koulupäivänä vuonna 1988 satoi, seisoimme äitiemme sateenvarjojen alla koulun pihalla odottelemassa ensimmäisen luokan alkua. Äidit juttelivat toisilleen ja pian mekin nauroimme yhdessä. Kukapa olisi uskonut, että yli 20 vuotta myöhemmin perustamme yhdessä yrityksen! 

Idea vastuullisten tuotteiden kauppapaikasta syntyi loppuvuodesta 2011. Meistä tuntui, että ympäristöä ja ihmisiä kunnioittaville tuotteille oli selkeä tarve, mutta emme etsinnöistä huolimatta löytäneet verkosta palvelua, jonne vastuulliset designbrändit olisi koottu yhteen. Halusimme tarjota ihmisille luotettavan ja helpon ratkaisun sekä vaihtoehdon kertakäyttökulttuurille.

Utelias ja seikkailunhaluinen asenne potki meitä eteenpäin, ja kesällä 2013 avattiin Weecos.com.

Meille on ollut alusta alkaen tärkeää tietää, miksi brändi kokee itsensä vastuulliseksi toimijaksi ja näin ollen sopivaksi Weecos.comiin. Varmistamme tämän vastuullisuuskyselyllä, joka kehitettiin heti yrityksen perustamisvaiheessa asiantuntijoiden kanssa. Weecos.comissa olevat brändit avaavat ekologisuuttaan ja eettisyyttään kyselyssä ennen kaupan avaamista

Kokoamme vastuulliset designbrändit saman katon alle, jotta ne ovat helposti löydettävissäsi. Valinta Weecosissa on hyvä valinta.

TIESITKÖS?

Tiedätkö, mistä nimi Weecos tuli? Ensimmäinen projektinimi oli Ekosti, mutta noh, nimi ei vain toiminut. Ekosti oli liian suomalainen sana kansainvälisille markkinoille tähtäävälle yritykselle, ja lisäksi siinä oli turhan vahva eko-painotus.

Halusimme nimen kuitenkin heijastavan arvojamme ja yhteisöllisyyden periaatetta. Googletimme jonkin aikaa ”WE” alkuisia verkkosivuja, kunnes kokeilimme yhdistää ”WE” ja ”ECOS” yhteen – WEECOS-domain oli kuin kohtalon sanelemana vapaa ja yrityksen nimi oli sillä päätetty!

Anna & Hanna