TUOTTEIDEN TOIMITUS

Jokainen merkki ylläpitää itsenäisesti omaa kauppaansa ja lähettää tilaukset asiakkaille. Välissä ei ole varastoa tai ylimääräisiä käsiä, vaan osto Weecosista on osto suoraan merkiltä itseltään.

Jos samassa tilauksessa on tuotteita eri merkeiltä, toimitetaan sinulle useampi paketti!

Jokainen merkki määrittelee itse tuotteidensa toimituskulut ja -ajat. Weecosissa myytävien tuotteiden toimituskulut ja -ajat voivat siis vaihdella. Tuotekohtaiset enimmäistoimitusajat ja toimituskulut löydät tuotesivuilta kohdasta ’Postitus’.

Huomoithan, että tuote on tulliselvitettävä, jos se toimitetaan EU:n ulkopuolelta. Tullauksesta aiheutuvat kulut ovat asiakkaan vastuulla.

Lähtökohtaisesti ympäri maailmaa! Jokainen merkki kuitenkin määrittelee itse, mihin määränpäihin tuotteitaan toimittaa. Weecosissa myytävien tuotteiden toimitusmääränpäät voivat siis vaihdella.

Tuotekohtaiset toimitusmääränpäät ja -hinnat löydät tuotesivuilta kohdasta ’Postitus’.

Kyllä, tämä on mahdollista. Merkit lähettävät tilaukset itse ja määrittelevät myös toimituskulut. Tuotekohtaiset toimituskulut voit tarkastaa tuotesivuilta kohdasta ’Postitus’.

Jos haluat perua tilauksen ennen sen toimitusta, ole sähköpostitse yhteydessä siihen merkkiin, jonka tuotteita olet tilannut. Merkin sähköpostiosoitteen löydät merkin Weecos-kaupan etusivulta. Merkki palauttaa tuotteen hinnan maksutavallesi, kun vaihto- ja palautuslomake on täytetty.

Jos haluat muuttaa tilausta ennen sen toimitusta, ole yhteydessä siihen merkkiin, jonka tuotteita olet tilannut. Tilaukselta ei voi poistaa, eikä sille voi lisätä tuotteita, mutta esimerkiksi koon vaihto saattaa onnistua. Merkin sähköpostiosoitteen löydät merkin Weecos-kaupan etusivulta.

TUOTTEIDEN VAIHTO, PALAUTUS JA REKLAMOINTI

Toivomme, että rakastat Weecosista tilaamiasi tuotteita! Jos jokin tuote ei kuitenkaan ole täysin sopiva, sinulla on 14 päivän palautusoikeus tuotteen vastaanottamisesta. 

Palautusoikeutta ei ole, mikäli tuote on kustomoitu tai valmistettu mittatilauksena juuri sinua varten. Myöskään toiveidesi mukaan leikattua kangasta ei voi palauttaa. Mittatilausta eivät ole tuotteet, joihin vaikutat asiakkaana vain vähäisesti – esimerkiksi valitsemalla tuotteen mallin tai värin merkin tarjoamasta perusvalikoimasta. Palautettavan tuotteen pitää olla käyttämätön, myyntikuntoinen ja mahdollisuuksien mukaan alkuperäispakkauksessa.

Kun palautat tuotetta, ole yhteydessä merkkiin sähköpostitse. Merkki lähettää paluuviestinä ohjeet tuotteen takaisin lähetyksestä. Laita pakettiin mukaan nimesi ja tilausnumerosi.

Asiakas maksaa itse palautettavan tuotteen toimituskulut. Ei koske reklamaatioita. Huomioithan, että tilaus saatetaan lähettää ulkomailta, jolloin se tulee myös palauttaa samaan maahan. Tämä vaikuttaa palautuskustannuksiin.

Merkki palauttaa tuotteen hinnan alkuperäiselle maksutavallesi vastaanotettuaan tuotteen ja tarkistettuaan sen kunnon. Palauttaessasi koko tilauksen yhdeltä merkiltä saat hyvityksen myös alkuperäisistä postikuluista. Palautus näkyy tiliotteella nimellä Paytrail ja lisätiedoissa lukee WEECOS.COM.

Huomioithan, että paketin noutamatta jättäminen Postista ei ole asiakaspalautus. Palautusta ei hyväksytä, jollet ole ilmoittanut palautuksesta merkille.

Merkillä voi olla käytössä asiakaspalautustunnus. Mikäli asiakaspalautustunnusta ei ole manittu saamassasi paketissa, olethan yhteydessä suoraan merkkiin.

Jos palautat koko tilauksen, Collector-lasku mitätöityy automaattisesti merkin/merkkien tehdessä sinulle palautuksen. Jos palautat vain osan tilaamistasi tuotteista, mitätöityy lasku näiden tuotteiden osalta ja loput laskusta tulee maksaa normaalisti.

Mikäli sinulla on lisäkysyttävää laskusta, ota yhteys suoraan Collectorin asiakaspalveluun puhelimitse 09 3158 9947 tai sähköpostitse contactcenter@collectorbank.fi. Lue lisää Collectorista tästä.

Sinulla on 14 päivän vaihto-oikeus tuotteen vastaanottamisesta. Asiakas maksaa itse vaihdettavan tuotteen toimituskulut, jos merkki ei ole toisin määritellyt. Jos haluat vaihtaa tuotteen, ota suoraan yhteyttä siihen merkkiin, jonka tuote on kyseessä. Merkin sähköpostiosoitteen löydät merkin Weecos-kaupan etusivulta.

Jotta vaihdettava tuote voidaan laittaa uudelleen myyntiin, pitää sen olla käyttämätön, myyntikuntoinen ja alkuperäispakkauksessa. Vaihto-oikeutta ei ole, mikäli tuote on kustomoitu tai valmistettu tilauksesta juuri sinua varten. Myöskään toiveidesi mukaan leikattua kangasta ei voi palauttaa.

Voit reklamoida tuotteen sähköpostitse suoraan sille merkille, jonka tuote on kyseessä. Merkin sähköpostiosoitteen löydät merkin Weecos-kaupan etusivulta.

Tarvitsetko apua?