JÄNNÄ

Aika jännä...

JÄNNÄ

Finland
shop@jannari.com
Helsinki
Finland
Jännä on syntynyt pikkuhiljaa tarpeesta tehdä sellaisia lastenvaatteita, joita kahden lapsen äitinä itse haluaisin olevan olemassa: yksinkertaisia, hassuja ja käyttökelpoisia.

Mallien suunnittelussa tavoitteena on...

mukavuus ja käytännöllisyys: Jännä vaatteet on tehty enimmäkseen puuvillaneuloksista, jotka ovat materiaalina pehmeitä, joustavia ja hengittäviä. Mallit ovat siluetiltaan reiluja paitsi tyylillisistä syistä, myös salliakseen vapaan liikkumisen ja helpon puettavuuden. Käytän välillä apunani myös kotoista asiantuntijaraatiani, joka jaksaa muistuttaa muunmuassa taskujen tärkeydestä.

tyyli ja monikäyttöisyys: Enimmäkseen vaatteita tarvitaan käytettäväksi jokapäiväisissä, arkisissa puuhissa. Ei ole kuitenkaan mitään syytä, miksei vaate voisi soveltua erinomaisesti edelliseen, mutta olla samalla ulkonäöltään sellainen, että se kelpaa päälle myös kyläilyyn ja leivoskahville.

kestävyys: Ahkerassa pesussa laadukaskin materiaali kauhtuu ja housun polvet ovat kulutustavaraa. Näille asioille ei ole paljoa tehtävissä. Monelle muulle asialle kuitenkin on. Kestävyys on kantava ajatus Jännän takana. Malleissa ja niiden mitoituksessa on pyritty siihen, että sama vaate toimii ensin väljempänä, mahdollisesti hihansuut tai lahkeet käärittynä, ja lapsen kasvaessa esimerkiksi oversize-mekko muuttuu pikkuhiljaa tunikaksi. Ulkonäössä pyritään ajattomaan tyylikkyyteen ja leikkisyyteen, jolloin vaate siirtyy toivottavasti edelleen ajankohtaisena seuraavalle hassuttelijalle.

Jännä-vaatteet ommellaan Helsingissä kysynnän mukaan ja kankaat neulotaan Orivedellä Ökotex 100-standardin täyttävästä puuvillasta.
Company
Who is behind the shop and where the idea came from? 
Jännä on vaatesuunnittelija Linda Jännärin rakkauslapsi, pöytälaatikkoprojekti ja toiveiden tynnyri. Jännä on syntynyt ajan saatossa pikkuhiljaa, puolivahingossa tarpeesta tehdä sellaisia lastenvaatteita, joita itse haluaisin olevan olemassa ja jollaisia olisin halunnut olevan silloin, kun omille lapsilleni vielä kelpasivat minun valitsemani vaatteet.How many people work for your company? 
Yksi.
How do you aim to improve the welfare of the environment and human. 
Jännä-vaatteet tavoittelevat kestävyyttä niin fyysisessä, eettisessä, ekologisessa kuin esteettisessäkin mielessä.
Has your company had to give up something to be more sustainable and responsible? 
Ainoastaan morkkiksesta.
What is your motto? 
Laatu ennen määrää.
Products and product creation
Which product best describes you and why? 
MUHKURA-mekko on samaan aikaan ultratyylikäs ja täysin pöhkö. Se on mukava ja käytännöllinen, mutta kelpaa myös hienosteluun.
How do your products add value for your customers compared to basic market products? 
JÄNNÄn ei tarvitse tarjota kaikkea kaikille ja miellyttää mahdollisimman montaa kuluttajaa. Minun on mahdollista suunnitella tuotteista juuri sellaisia kuin haluan mihin vain resurssit antavat myöten. Tuotteet valmistetaan pikkuruisissa sarjoissa, minkä ansiosta vaatteen käyttäjäkin voi olla varma, ettei kovin moneen samanlaiseen törmää.
How do you aim to produce long lasting products? What this requires for example from the product design? 
Kestävyys on kantava ajatus Jännän takana. Malleissa ja niiden mitoituksessa on pyritty siihen, että sama vaate toimii ensin väljempänä, mahdollisesti hihansuut tai lahkeet käärittynä, ja lapsen kasvaessa esimerkiksi oversize-mekko muuttuu pikkuhiljaa tunikaksi. Ulkonäössä pyritään ajattomaan tyylikkyyteen ja leikkisyyteen, jolloin vaate siirtyy toivottavasti edelleen ajankohtaisena seuraavalle hassuttelijalle.
What product do you find superb that was made by someone other than you? 
Esimerkiksi Ruskovillan silkki-villakerrastot ovat olleet kovassa käytössä koko perheellä ja pieneksijääneet on aina otettu ilolla vastaan seuraavien käyttäjien toimesta.
What makes your products environmentally friendly? 
Kaikenlainen kuljetus on minimoitu vaatteiden valmistuksessa. Kaikilla kankailla on Ökotex 100 standardi ja ne tulevat Oriveden neulomosta suoraan Helsingin työhuoneelle, missä tuotteet ommellaan ja varastoidaan siihen asti, että ne lähtevät suoraan asiakkaalle. Mallisto ei hengitä muodin sesonkien hengästyttävään tahtiin, vaan uusia tuotteita tupsahtelee silloin tällöin ja kysynnän mukaan. Varasto on pikkuruinen ja täydennän sitä sitä mukaa, kun se tyhjenee. Tuotteita ei siis valmisteta ylimääräisiä kappaleita.
Tuotesuunnittelussa pyrin siihen, että vaatteet olisivat kooltaan joustavia ja kestäisivät siten pitkään käytössä. Myös esteettisesti pyrin ajattomuuteen ja sitä kautta mahdollisimman pitkään elinkaareen jokaisen tuotteen kohdalla.