Miksi palautukset ovat Weecosissa maksullisia?

Weecosissa asiakas maksaa itse palautettavan tuotteen toimituskulut. Tämä herättää välillä ihmetystä, sillä moni verkkokauppa tarjoaa ilmaiset palautukset. Miksi palautukset meillä siis maksavat?

🌿 Tavaroiden lähettäminen asiakkaalle ja takaisin aiheuttaa päästöjä.

🌿 Palautettuja tuotteita ei polteta tai hävitetä, vaan ne päätyvät aina takaisin myyntiin. Siksi tuotteen palauttaminen myyntikelpoisessa kunnossa on äärimmäisen tärkeää.

🌿 Maksullisilla palautuksilla pyritään välttämään heräteostoksia. Toivomme, että rakastat Weecosista tilaamiasi tuotteita ja että hankit tuotteen tarpeeseen.

🌿 Merkittävä osa Weecosissa olevista yrityksistä on pieniä yhden tai muutaman hengen yrityksiä. Ilmainen palautus tarkoittaa pienyrittäjälle kustannusta, joka syö tulosta.

Omaan koon selvittäminen ennen tilausta on äärimmäisen tärkeää. Kokotaulukon ja mittanauhan avulla oma koko selviää ilman, että vaatteesta tarvitsee tilata kahta kokoa. Weecosissa toimivat merkit ovat lähellä sinua – jos kokotaulukkoa ei syystä tai toisesta löydy, saat merkin helposti kiinni sähköpostitse. Puuttuvista kokotaulukoista voi vinkata myös meitä weecoslaisia laittamalla sähköpostia osoitteeseen info@weecos.com.

Similar Posts

Vastaa