Tietosuoja

Asiakkaat

Tietosuoja

Yleistä

Tämä rekisteriseloste on laadittu EU:n tietosuojadirektiivin (EU) 2016/680 mukaan. Rekisteriä ylläpitää Weecos Oy 2484719-3 ja rekisterin nimi on Weecos Oy:n asiakasrekisteri. Tietoja kerätään sopimusperusteisesti, jotta asiakassuhteemme hoitaminen olisi vaivatonta ja molemmin puolin miellyttävää ja jotta tuotteiden maksaminen onnistuu CheckOut Finland verkkomaksupalvelun kautta. Kerättyjen tietojen avulla voimme varmistaa, että palvelu tarjoaa käyttäjilleen monipuoliset toiminnallisuudet. Tietojen käsittely ei perustu oikeutettuun etuun.

Jos sinulle tulee jotain kysyttävää tietosuojasta tai rekisteriselosteestamme voit ottaa yhteyttä Weecosin tietosuojavaltuutettuun Joonas Saareen joonas@weecos.com

Mitä tietoa keräämme?

Tilausta tehdessäsi ja asiakkaaksi rekisteröityessäsi pyydämme sinulta etu- ja sukunimet, osoitteen, puhelinnumeron sekä sähköpostiosoitteen. Rekisteröityessäsi kauppiaaksi pyydämme sinulta edellä mainittujen lisäksi yrityksen nimen, Y-tunnuksen ja yhteyshenkilön puhelinnumeron.

Käyttäessäsi palvelua järjestelmämme tallentaa joitakin toimintojasi tietokantaan. Asiakkailta tallennamme järjestelmään muun muassa tilaukset ja tilaushistorian, toivelistat, tuotearviot sekä kommunikoinnin palvelussamme. Kauppiailta tallennetaan kaikki kaupan ylläpitämiseen ja muokkaamiseen liittyvät toiminnot, kuten tuotelisäykset, tilaushallinta sekä kommunikointi Weecosin ja asiakkaiden kanssa. Rekisteröityneiden käyttäjien tietoja säilytetään toistaiseksi tai kunnes rekisteröity haluaa muokata tietojaan tai poistaa tietonsa.

Tietosuoja

Tietoja kerätään tilauksen tekeviltä ja rekisteröityneiltä käyttäjiltä. Tietoja luovutetaan ainoastaan rekisterinpitäjälle ja henkilötietojen käsittelijöille eli palvelun kauppiaille. Tiedot näkyvät tilauksen yhteydessä sähköpostitse toimitetuissa tilausvahvistuksissa asiakkaalle ja kauppiaalle, sekä Weecos-palvelussa rekisteröityneille asiakkaille ja kauppialle. Saatuja tietoja ei luovuteta verkkopalvelun ulkopuolisille kolmansille tahoille, eikä EU:n ulkopuolelle. Palveluntarjoaja voi kuitenkin luovuttaa asiakastietoja viranomaisille voimassaolevan lainsäädännön sallimissa ja velvoittavissa rajoissa. Jos yrityksen omistajuudessa tapahtuu uudelleen järjestelyjä siinä tapauksessa saatamme luovuttaa tietoja uusille tahoille.

Rekisterinpitäjällä on velvollisuus toimittaa rekisteröidyille tietoja henkilötietojen käsittelystä. Rekisteröitynyt asiakas ja kauppias voi selata ja muokata käyttäjätilinsä tietoja, sekä poistaa tilinsä. Rekisteröidyllä on oikeus saada häntä koskevat henkilötiedot, jotka hän on toimittanut rekisterinpitäjälle, ja oikeus siirtää tiedot toiselle rekisterinpitäjälle.

Rekisteröidyllä on oikeus milloin tahansa vastustaa häntä koskevien henkilötietojen käsittelyä ja perua suostumus tietojen käsittelyyn olemalla yhteydessä rekisterinpitäjän tietosuojavaltuutettuun.

Rekisterinpitäjän on ilmoitettava tietoturvaloukkauksesta rekisteröidylle ilman aiheetonta viivytystä.
Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, jos rekisteröity katsoo, että häntä koskevien henkilötietojen käsittelyssä rikotaan EU:n tietosuoja-asetusta.

Palveluun on sisäänrakennettu tiukka pääsynhallinta, joka estää ulkopuolisten pääsyn palvelun sekä muiden käyttäjien tietoihin. Rekisteriä käyttävät ainoastaan henkilöt, joiden toimenkuvaan sen käyttö kuuluu. Jokaisella rekisterin käyttäjällä on henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana. Käyttäjiä sitoo vaitiolovelvollisuus. Rekisteristä ei säilytetä paperitulostetta.

Palvelu käyttää erilaisia sosiaalisen median komponentteja, joiden avulla käyttäjä voi siirtää tietoja erilaisiin sosiaalisiin medioihin. Suosittelemme tutustumaan kyseisten palveluntarjoajien tietosuojaselosteisiin.

Evästeiden käyttö

Weecosissa käytetään evästeitä (eng. cookie), joilla parannetaan palvelun laatua. Evästeiden käyttö sivustolla on suojattu, eikä niitä käytetä käyttäjien profilointiin. Sivujen selaaminen ilman evästeitä voi vaikuttaa palvelun toimintaan siten, että joitain toimintoja ei voida käyttää. Tällaisia toimintoja ovat esimerkiksi kirjautuminen ja tuotteiden lisääminen ostoskoriin. Weecos käyttää ensimmäisen osapuolen evästeitä, joita käytetään muun muassa kirjautumiseen ja ostoskoritoimintoon. Lisäksi Weecos käyttää kolmannen osapuolen evästeitä, joita on muun muassa Google Analytics.