VILMURI by Vilma Wallinmaa

VILMURI by Vilma Wallinmaa

Finland
vilmuribyvilma.wallinmaa@gmail.com
Rauhankatu 7, Helsinki (putiikki, showroom)
Vanha Pisantie 8, 02280 Espoo (asiakaspalautukset, painostudio, tuotanto)
00170 Helsinki
Finland
Pattern forms the surface, sensitivity meets strength and old becomes new in VILMURI by Vilma Wallinmaa upcycled design. VILMURI love the quality of the recycled: patterns and texture, leather and silk, thoughtful, hand-crafted details and MOLA-decoration.

Upcycled, illustrated accessories and apparel, the most popular illustrated tights, leggings and socks.

Ecodesign means all of the products that are eco-ethically produced. Vilmuri by Vilma Wallinmaa only focuses on up-cycling and reproduction. It seeks to use an existing textile waste and prevent the waste of the new born. Ecodesign company VILMURI by Vilma Wallinmaa offers a personal, characteristic touch with up-cycled products and services. We specialize in a variety of recycled printing and printing services.

VILMURI by Vilma Wallinmaa
http://www.vilmuri.com/
https://www.facebook.com/vilmuribyvilmawallinmaa
http://instagram.com/vilmuribyvilma
Company
Who is behind the shop and where the idea came from? 
Kuvio muodostaa pinnan, herkkyys kohtaa vahvuuden ja vanha muuttuu uudeksi VILMURI by Vilma Wallinmaa- uusiodesignissa. VILMURI rakastaa kierrätettyä laatua: kuviointeja ja tekstuuria, nahkaa ja silkkiä, harkittuja, käsin tehtyjä yksityiskohtia ja MOLA-koristelua. Uusiotuotettuja asusteita ja vaatteita, suosituimpana kuvitetut sukkahousut, leggingsit ja sukat.

VILMURIn sydän ja luotsaaja, Vilma, valmistui vuonna 2009 Lahden muotoiluinstituutista Muotoilijaksi pääaineenaan tuotegrafiikka ja pakkausmuotoilu. Vuodesta 2008 Vilma on työskennellyt ekodesignin parissa erikoistuen ekologiseen tekstiiliopainoon, printtisuunnitteluun, värjäämiseen ja uusiopainamiseen. Vilma on tehnyt myös erilaisia graafisen suunnittelun töitä eri yrityksissä. Vuonna 2004 Vilma oli tekstiili- ja ompelualan koulutuksessa.

VILMURI by Vilma Wallinmaan perustin loppuvuonna 2013.
How many people work for your company? 
1 henkilö, eli minä 'roskisprinsessa' Vilma.
How do you aim to improve the welfare of the environment and human. 
Vilmuri tekee ainoastaan uusiotuotteita. Tämä tarkoittaa sitä, että materiaalit ovat joko kokonaan kierrätettyä ja käytettyä tai muuten ylijäämää tai myynnistä poistettavaa tavaraa (kuten sukkahousutuotteissamme voi olla).
Has your company had to give up something to be more sustainable and responsible? 
Ei oikeastaan. Tietysti kierrätysmateriaaleissa ja ylijäämässä on haasteensa, koska ei voi valita juuri kaavailemaansa väriä ja materiaalia. Esimerkiksi paksuja, mustia sukkahousuja ja leggingsejä asiakkaat aina kyselevät, mutta ne eivät päädy läheskään niin usein VILMURIle, kun kysyntä olisi.
Products and product creation
Which product best describes you and why? 
"Disco" sukkahousut, sillä se on samalla ovela, persoonallinen ja kaukaa ei nää tuotteen olevan uusiotuoantoa: Metallin juhlava kimallus hämää sopivasti :)
How do your products add value for your customers compared to basic market products? 
Haluan herättää ihmiset ostamaan mahdollisimman vähän tavaraa erityisesti uutena. Esimerkiksi sukkahousuthan on asusteena aika epäekologinen, maineellaan ”meni rikki heti kun vedin ne jalkaan”. Tähänkin on nyt tarjolla vaihtoehto, kun sukkikset on iloisen ilmeensä lisäksi uusiotuotantoa ja persoonallinen, uniikkikin ilme on lähempänä taidetta kun ihan tusinatavaraa.
What materials you prefer in production? 
→ kierrätysmateriaaleista käytetään esimerkiksi nahkaa, silkkiä yms laatumateriaaleja. Samat ovat myös niitä, jotka kestävät uuden kierroksen elinkaaressaan hyvin. Piensarjat ovat huolella valmistettuja ja laatua on helppo vahtia, kun tekee monet työvaiheista suoraan itse.
What makes your products environmentally friendly? 
UUSIOPAINETUT SUKKAHOUSUT, LEGGINGSIT ja SUKAT:
Sukkahousut ja leggingsit ovat olleet kysytyimpiä tuotteitani. VILMURI by Vilma Wallinmaan kuvitetut, uusiopainetut sukkahousut ja leggingsit ovat esimerkiksi tehtaiden ja myymälöiden ylijäämävarastoja, käyttämättä/myymättä jääneitä yksittäiskappaleita, malleja tai kakkoslaatua (esim. värivirhe tai kierto neuloksessa, usein virheitä on vaikea huomata), second handia (esimerkiksi yksityishenkilöiden virheostoksia väärällä koolla tai värillä, aina pakkauksissaan) tai outleteista poistettuja kappaleita. Myös esimerkiksivahinkopalvelun/ vahinkotavarakeskuksen kautta päätyy sukkahousuja ja leggingsejä VILMURILLE. Vahinkotavarakeskus on vakuutusyhtiöiden lunastamien vahinkotavaroiden erikoiskauppa, sukkahousuissa voi olla esimerkiksi pientä likaa tai paketit ovat rikkoituneet. Painamalla ja värjäämällä satunnaiset tahratkin on saatu pois. Paino- ja värjäystyössä käytetään mahdollismman vähän vettä.
Are you aware of where the part of your products (materials etc.) are made and by whom and in what circumstances? 
Kierrätysmateriaalien ollessa kyseessä, en voi olla aina tietoinen joka työvaiheesta ja alkuperästä.
Esimerkiksi sukkahousutuotteet ovat kuitenkin aina joka kpl tarkastettu käsin (että mikä on nykyinen laatu) ja vyötteeseen on merkattu alkuperäinen merkki ja se, mitä kautta se on VILMURIlle päätynyt. Monet ovat Torniosta, Norlynin tai Amarin sukkia ja enisen Nanson tehtaan valmistamia. 90-luvun myymättä jääneissä varastoissa ja erilaisessa vahinkotavarassa, jota VILMURI hyödyntää, ei voi kuitenkaan aina selvittää alkuperää.