Uhana Design

Uhana Home SS18 out now!

Uhana Design

Finland
store@uhanadesign.com
Verkatehtaankatu 8
33100 Tampere
Finland
Company
Who is behind the shop and where the idea came from? 
Perustimme Uhana Designin marraskuussa 2012. Yrityksen takana on kaksi rentoa mimmiä; Hanna, joka kaavoittaa vaatteet ja Mira, joka piirtää tuotteiden kuosit ja printit. Tuotesuunnittelun teemme aina yhdessä.

Idea yrityksen perustamiseen lähti oikeastaan siitä, että kummallakin oli kiinnostusta yrittäjyyteen, mutta kumpikaan ei halunnut yksin perustaa yritystä. Tajusimme myös, että omat vahvuutemme täydentävät mahtavasti toisiaan, ja niin sai Uhana Design alkunsa!
What have been the highlights for your company? 
Meitä ilahdutti älyttömästi se, että ihmiset ottivat meidät niin hyvin vastaan ja ovat olleet todella kannustavia. Kaikki positiiviset kommentit ja ylipäänsä se, että ihmiset haluavat ostaa meidän tuotteita ovat meille viikkojen kohokohtia.
How do you aim to improve the welfare of the environment and human. 
Pyrimme suunnittelemaan tuotteita, jotka kestävät käyttöä ja aikaa sekä saavat ihmiset hyvälle mielelle. Haluamme tehdä tuotteita, joista voimme olla aidosti ylpeitä ja joita voimme esitellä puhtaalla omalla tunnolla. Tuotanto meillä on t-paitoja ja kasseja lukuunottamatta Suomessa, joten siltä osin pyrimme pitämään myös työpaikkoja Suomessa niin pitkään kuin mahdollista.
Has your company had to give up something to be more sustainable and responsible? 
Mallistot on pidettävä melko pieninä, koska olemme halunneet pitää tuotannon Suomessa ja Suomessa teettäminen on kallista. Olemme myös joutuneet pitämään katteet pieninä, koska olemme halunneet säilyttää asiakasystävälliset hinnat tuotteissamme Suomessa teettämisestä huolimatta.
What are your visions for the future? 
Haluaisimme päästä tekemään kaikkia siistejä juttuja yhteistyössä erilaisten ihmisten ja yritysten kanssa. Toivoisimme, että oltais päästy mahdollisimman monen ihmisen tietoisuuteen ja vakiinnutettu paikkamme suomalaisten vaatefirmojen keskuudessa.
Products and product creation
Which product best describes you and why? 
Ainakin hittituotteitamme ovat ehdottomasti olleet mustavalkoinen siksak-kuvioinen huppuhuivi ja Rosvokissa-printillä varustetut tuotteet. Niissä ehkä yhdistyvät hyvä suunnittelu ja kaavoitus, tuotteen tarkoituksenmukaisuus ja leikkisyys. Ehkä myös se, ettei kaikkea tässä elämässä tarvitse ottaa niin vakavasti!
How do your products add value for your customers compared to basic market products? 
Tuotteemme ovat eettisesti ja laadukkaasti valmistettuja ja hyvin suunniteltuja käyttötarkoituksen mukaisiksi. Neuleemme valmistetaan Suomessa ja t-paitojen ja kassien valmistusta valvovat Reilu kauppa ja Fair Wear Foundation.
What materials you prefer in production? 
Talven neuleissa olemme suosineet merinovillaa, joka tulee eettisiltä kasvattajilta, ja kasseissa ja t-paidoissa luomupuuvillaa aina kun se on mahdollista. Korujen puuosat ovat suomalaista koivua Lohjalta.
What makes your products environmentally friendly? 
Kaikki meidän neuleet tuotetaan Suomessa, joten suuria kuljetuskustannuksia ja ympäristönkuormitusta ei synny. Käytämme myös luonnonmateriaaleja ja aina mahdollisuuksien mukaan luomua. Pyrimme tekemään kestäviä ja laadukkaista materiaaleista valmistettuja tuotteita. T-paidat ja kassit tuottavat Continental Clothing ja Reilu kauppa, jotka kumpikin valvovat tuotantoketjuja äärimmäisen tarkasti.