TRUE COLOURS DESIGN

Bright February days!

TRUE COLOURS DESIGN

Finland
sari@truecolours.fi
Finland
True Colours Design is a Finnish lifestyle brand founded by designer Sari Taipale. True Colours Design celebrates the little joys of life by designing inspiring and colorful interior products.

At the moment, True Colours Design collections cover kitchen towels, cutting boards, dishcloths, coasters, tray tables and magnetic products. VIRNA and TIVOLI patterns were inspired by childhood summers in the Finnish countryside, colors and memories. True Colours Design pattern products have received the Design from Finland mark. All the products are made in Finland and Sweden. The product range will grow during autumn 2017.
Company
Who is behind the shop and where the idea came from? 
Moi! Olen Sari Taipale, alunperin jyväskyläläinen, mutta sittemmin espoolaistunut kuosi- ja pintasuunnittelija. Työskentelin pitkään IT-alalla henkilöstötehtävissä, kunnes päätin viimein uskaltaa vaihtaa alaa vuonna 2010. Opiskelin muotoilijaksi ja työskentelen nyt vihdoin unelma-ammatissani kuosisuunnittelijana luotsaten myös tätä syksyllä 2016 lanseeraamaani lifestyle-brändiä. Yritykseni syntyi tarpeestani näyttää maailmalle millainen oikeasti olen, halusin siis näyttää "todelliset värini" - siitä tulee yritykseni nimi True Colours Design. Esimerkilläni haluan rohkaista myös muita ihmisiä toteuttamaan työhaaveitaan ja tekemään itsensä näkyviksi - elämää ja toisia kunnioittaen.
How many people work for your company? 
Toistaiseksi työskentelen yksin, tosin alihankkijoilla ja joskus myös harjoittelijalla höystettynä. Solmin mielelläni uusia yhteistyösuhteita ja tarkoituksenani on, että voisin tulevaisuudessa työllistää myös muita kuin itseni. Jos työskentely kanssani kiinnostaa, niin ota rohkeasti yhteys.
What have been the highlights for your company? 
Messut ja tapahtumat Suomessa ja ulkomailla ja niistä poikineet asiakkuudet ja yhteistyökumppanuudet ovat olleet aivan mahtavia.
How do you aim to improve the welfare of the environment and human. 
Intohimonani on luoda silmäniloa arkeen kestävillä, pienillä, tavallisille ihmisille saavutettavissa olevilla asioilla.
Has your company had to give up something to be more sustainable and responsible? 
Ei ainakaan vielä toistaiseksi. Olen tyytyväinen siitä, että ympäristötietoisuus lisääntyy ja se mahdollistaa myös entistä ekologisempien tuotteiden tuottamisen.
What is your motto? 
Luin taannoin eräästä postikortista mietelauseen, joka on jäänyt mieleeni.

"Perhoset osaavat lentää, sillä ne ottavat itsensä kevyesti."

Pidän todella paljon tuon lauseen symboliikasta. Minulla on edelleen, näin monen vuoden jälkeenkin, toisinaan kynnys tuoda töitäni esille. Tuo motto kannustaa minua ja saa minut unohtamaan epäonnistumisen pelkoni ja turhanaikaisen täydellisyyden tavoittelun.
What inspires you? 
Luonto, ihmiset, elokuvat ja unet. Minua inspiroi se, miten eri tavalla eri ihmiset asiat näkevät. Eri näkökulmat ovat kiehtovia ja ne suodattuvat töihini kerroksellisuutena.
Products and product creation
Which product best describes you and why? 
Varmaankin VIRNA-malliston keittiöpyyhe. Olen tekstiilisuunnittelija, joten tekstiilit ovat aina mielessäni. Sen lisäksi luonnossa liikkuminen ja erityisesti mökkielämä on minulle tärkeää. Sitä ei ehkä päältäpäin näe, mutta viihdyn rähmälläni tantereessa kuvaamassa mielenkiintoisia pikku kasveja, sammalta tai kiviä. Ja olen kieltämättä aika rasittava kävelykumppani, kun haluan usein pysähdellä ja ottaa kuvia tai poimia taas niitä käpyjä, kasveja ja risuja...
How do your products add value for your customers compared to basic market products? 
Yksilölliset kuosit sekä lähituotantona tapahtuva kestävän kehityksen mukainen tuotanto. Monikäyttöisyys eli tuotteella voi olla useampi kuin yksi käyttötarkoitus. Mielelläni ajattelen myös, että erotun ripauksella omaa boheemia tyyliäni.
How do you aim to produce long lasting products? What this requires for example from the product design? 
Erityisesti kuosien pitää olla ajattomia ja monikäyttöisiä, jotta niitä voi katsoa vielä vuosienkin kuluttua. Vallitsevia trendejä pyrin mukailemaan esimerkiksi eri väritysten avulla. Tuotesuunnittelussa on lisäksi otettava huomioon tuotteen hyvä laatu. Laatu näkyy tuotteissani käyttäjäystävällisyytenä leikkuulaudoissa ja alusissa niin, että niissä ei ole teräviä reunoja. Keittiöpyyhkeissä puolipellavan laadukkuus näkyy erityisesti pesun jälkeen - pyyhe pitää värinsä ja sen voi laittaa esille ilman silitystäkin.
What makes your products environmentally friendly? 
Tuotteeni on tuotettu lähituotantona joko Suomessa tai Ruotsissa. Tekstiilituotteet on painettu ympäristöystävällisillä, vesipohjaisilla painoväreillä. Tekstiilituotteet ovat kierrätettäviä. Sekä tekstiilituotteet että magneetit on tulostettu digitaalisesti, jolloin ylijäämä on mahdollisimman pientä. Hyödynnän mahdollisen ylijäämän esim. prototyyppien suunnittelussa tai tuotetestauksessa. Leikkuulaudat ja aluset on valmistettu FSC- ja PEFC-sertifioidusta puusta eli toisin sanoen puu on peräisin kestävän kehityksen sääntöjen mukaan kasvatetuista metsistä. Leikkuulaudat ja aluset ovat EU:n Food Contact Regulation -säännöstön mukaisia, mikä tarkoittaa sitä, että niiltä on turvallista tarjoilla ruokaa.
5 tips you could give someone interested in a more sustainable way of life. 
Ylläpidä, hyödynnä, kierrätä, lahjoita ja muista elää ilmavasti kuin perhonen. :)