THINK TODAY

SUSTAINABLE DESIGN MADE OF SURPLUS MATERIALS

THINK TODAY

Finland
sales@thinktoday.fi
Elopellontie 1 I
33470 Ylöjärvi
Finland
THINK TODAY valmistaa muotoilultaan kauniita ja käytännöllisiä tuotteita rakennusalan ylijäämämateriaalista. Tuotteemme valmistetaan Suomessa. Valikoimiimme kuuluvat kestävän kehityksen periaattein valmistetut sisustus- ja lemmikkituotteet, laukut ja korut sekä yrityslahjat. Tuotantomme on läpinäkyvää, tuotteillamme on tarina ja kestävällä sekä korkealaatuisella materiaalilla alkuperä. Teemme yritysyhteistyötä useiden eri maahantuojien ja valmistajien kanssa. Muotoilupalkittujen tuotteiden suunnittelijana toimii Susanne Hamari. THINK TODAY on perustettu vuonna 2007.
Company
Who is behind the shop and where the idea came from? 
Yritys on perustettu vuonna 2007 ajatuksesta pidentää rakennusalan ylijäämämateriaalin elinkaarta pidemmäksi. Suuri määrä käyttökelpoista mutta valmistajilleen tai jälleenmyyjilleen epäkuranttia tai ylijäämämateriaalia kuten laminaattia, keraamista laattaa, tapettia ja muovimattoa päätyy meillä ja maailmalla valitettavasti päivittäin suoraan poisheitettäväksi. Jotta edes osa tästä materiaalista saadaan uudelleen kiertoon syntyi liikeidea THINK TODAY. Ajatuksen takana on yrityksen perustaja ja tuotteiden suunnittelija Susanne Hamari. Toimitilat ja myymälä sijaitsevat Pirkanmaalla Ylöjärvellä.
How many people work for your company? 
THINK TODAY toimii perheyrityksen arvoilla. Yritys työllistää useita Pirkanmaalaisia yrtyksiä ja yrittäjiä sekä toimii myös sosiaalisena yrityksenä mahdollistaen mm. työkeskusten asiakkaiden työskentelyjaksot yrityksessä.
What have been the highlights for your company? 
Laajan yhteistyöverkoston rakentaminen rakennusalan toimijoiden kanssa, tuotemerkin rekisteröinti ja luominen, kansainväliset messut, Design-lahjakilpailun voitto, positiivinen ja kehittävä asiakaspalaute sekä hyvät olemassa olevat yhteistyöverkostot
How do you aim to improve the welfare of the environment and human. 
Minimoimalla oma syntyvä jäte, kierrättämällä materiaali uudelleen ja suunittelemalla tuote siten että sen valmistuksessa ei synny paljon hukkaa. Jatkojalostamalla oma ylijäämämateriaali tuotteiksi. Hyödyntämällä jo valmistettu käyttökelpoinen materiaali uudelleen.
Has your company had to give up something to be more sustainable and responsible? 
Tuotannolliset päätökset ja tuotesuunnittelu on aina pyritty toteuttamaan vastuullisesti ja vähiten ympäristöä rasittavalla tavalla.
What are your visions for the future? 
Tavoitteena on kansainvälistyä ja lisätä tuotemerkin tunnettuutta niin kotimaassa kuin ulkomailla. Jatkuva tuotekehitys ja suunnittelu erilaisista materiaaleista tuottavat uusia innovatiivisia tuotteita rakennusalan ylijäämästä myös tulevaisuudessa.
What is your motto? 
Joskus vähemmän on enemmän, erilaistu ja erotu massasta, tee sellaista mitä muut eivät tee. Think Big!
What inspires you? 
Materiaalien monikäyttöisyys, luonto, selkeä ja linjakas muotoilu, hauskat yksityiskohdat, yritysyhteistyö ja positiivinen palaute sekä kestävän kehityksen arvoilla toimiminen.
Products and product creation
Which product best describes you and why? 
Kaikki tuotteet ovat suunniteltuja monikäyttöisiksi, myös liikeidea kattaa useita toimintamalleja. Tuotteet kehittyvät ja muuttuvat sekä jalostuvat ajan myötä niin myös THINK TODAY.
How do your products add value for your customers compared to basic market products? 
Tuotteiden valmistus on paikallista ja kotimaista. Me emme tuota massatuotteita. Tuotteet ovat persoonallisia ja jokainen tuote on erilainen. Tuotteen korkea laatu ja viimeistellyt pakkaukset sekä oma muotokieli erottavat tuotteet muista. Tuotetta ei ole tarjolla jokaisessa vastaantulevassa myymälässä.
How do you aim to produce long lasting products? What this requires for example from the product design? 
Rakennusalan materiaali on suunniteltu kestämään kovaa kulutusta ja käyttöä. Se ominaisuus yhdistettynä korkeaan työn laatuun yhdessä luovat tuotteista pitkäikäisiä. Tuotesuunnittelussa huomioidaan aina materiaalin ominaisuudet ja koko sekä mihin se on soveltuvaa käyttää.
What is the best feedback you have received from your products? 
Tuomariston lausunto Design-lahjakilpailussa:
"Yrityskonsepti ja sen tuotteet ovat oivaltavasti ja tarkkaan mietittyjä. Ansiokasta on myös Think Todayn luoma laaja yhteistyöverkosto rakennus- ja sisustusalan yritysten kanssa, mikä mahdollistaa hukkamateriaalin minimoinnin. Merkillepantavaa on myös käytettyjen materiaalien elinkaaren piteneminen.Tuotteet ovat hauskasti suunniteltuja ja pakkauksia myöten viimeisteltyjä."


What product do you find superb that was made by someone other than you? 
Suomessa valmistetaan ja suunnitellaan kauniita, toimivia ja viimeisteltyjä tuotteita. Markkinoilla on paljon hyviä käyttötuotteita kotiin ja sisustamiseen.
What materials you prefer in production? 
Sisustus-ja rakennusalan materiaaleja joita käytetään asuntojen ja eri julkisten tilojen sisäpinnoissa. Yleisimpinä laminaatti, muovimatto, tapetti ja keraaminen laatta.
What makes your products environmentally friendly? 
Tuotteistamalla käyttökelpoinen ylijäämämateriaali uudelleen uuteen käyttötarkoitukseen saadaan tälle materiaalille jopa kymmeniä vuosia pidempi elinkaari. Vähennämme täten suoraan pois heitettävän rakennusalan jätteen määrää suomessa.
Are you aware of where the part of your products (materials etc.) are made and by whom and in what circumstances? 
Kaikista käytettävistä materiaaleista, tarvikkeista ym. pyritään aina selvittämään tausta/valmistusprosessi niin pitkälle kuin se on mahdollista nykypäivänä.
How do you pack your products? 
Tuotteet pakataan kyseisen tuotteen vaatimalla tavalla. Turhaa pakkaamista ei suoriteta. Pakkaus suojaa tuotetta ja informoi tuotteesta asiakkaalle. Pakkauksissa käytetään kotimaista ruskeaa miniaaltopahvia.
What alternatives you prefer for the product delivery? 
Käytetyimmät ovat Itella ja Matkahuolto.
5 tips you could give someone interested in a more sustainable way of life. 
Osta harkiten, kierrätä omat jätteesi, valitse kestäviä materiaaleja, informoi ja vinkkaa ystäviäsi hyvistä ideoista, osallistu ja ole aktiivinen.