Susanna Nurminen design

Tervetuloa korukauppaan!

Susanna Nurminen design

Finland
katis.nurminen@gmail.com
Kaskitie 15
33540 TAMPERE
Finland
Susanna Nurminen design valmistaa uusiokoruja vanhoista hopea- ja alpakkalusikoista. Pyrkimyksenä on saada tarpeettomaksi käynyt materiaali syntymään uudelleen koruksi, joka on ajaton, tyylikäs ja persoonallinen, aavistuksen glamourhenkinen.

Valmistan kaikki tuotteet käsityönä työhuone-myymälässäni Tampereen Kalevassa. Tilatut tuotteet voi noutaa kaupalta osoitteesta Kaskitie 15. Kauppa on auki ma-pe 11-17 ja muinakin aikoina sopimuksen mukaan.
Company
Who is behind the shop and where the idea came from? 
Yhden naisen yritys eli tuotteet suunnittelee ja valmistaa Susanna. Idea lähti romumetallipajasta hankituista kuparilangoista, joita minulla oli jäänyt varastoon valmistuttani tekstiiliartenomiksi vuonna 2003. Langat vääntyivät puolivahingossa koruiksi. Kierrätyskoruidea laajeni sitten lusikoihin.
How many people work for your company? 
Periaatteessa yksi mutta toisinaan apukätenä toimii Venla Hentunen, joka hoitaa valokuvauksen, graafisen suunnittelun ja it-osaston.
How do you aim to improve the welfare of the environment and human. 
Käyttämäni materiaali on ekologista ja siitä jää todella vähän jätettä. Työni on suurelta osin käsityötä, ja käyttämäni koneet eivät kuluta paljon energiaa. Ihmisten hyvinvointia pyrin parantamaan saamalla heidät hyvälle mielelle kantamalla kaunista, kohtuuhintaista ja ekologista korua.
Has your company had to give up something to be more sustainable and responsible? 
On pitänyt luopua isoista sarjoista materiaalin uniikkiluonteen vuoksi. Työn tulos on yksilöllisempi, mutta valmistukseen kuluu aikaa tietysti enemmän.
What inspires you? 
Köyhän naisen jalokivikauppa, eli miten saada hylätystä materiaalista arvokkaan ja hiukan ylellisenkin oloinen koru.
Products and product creation
Which product best describes you and why? 
Ellen-rannekoru. Se on epäsäännöllisistä palasista rakennettu ja eikä sen liikkeitä voi ennustaa. Lisäksi se on hiukan liian epäkäytännöllinen jokapäiväiseen käyttöön :)
What makes your products environmentally friendly? 
Vähäinen energiantarve valmistuksessa ja materiaalin kierrätettävyys. Miesasiakkaat ovat kertoneet että korut toimisivat oikein hyvin myös uistimina. Loppuviimeksi metalli ja helmet ovat irroitettavissa toisistaan ja metallin voi vaikka sulattaa ja käyttää uudelleen.
Are you aware of where the part of your products (materials etc.) are made and by whom and in what circumstances? 
Valmistan lähes kaikki osat työhuoneellani Tampereen Kalevassa. Osa tuotteista valmistetaan vesileikkaamalla tamperelaisessa yrityksessä. Helmien ja valmiiden hopeaosien esim. lukkojen ja korviskoukkujen valmistajaa en välttämättä pysty jäljittämään.
How do you pack your products? 
Tuotteet pakataan kartonkirasioihin ja isommat erät rasioissa kierrätyspakkauslaatikkoon, jossa täytteenä käytetään materiaalitilauksista jääneita kuplamuoveja.