sjuttio

OHOY! We donate 70 % of our profit to keep our waters clean.

sjuttio

Finland
info@sjuttio.fi
Lassen kuja 5
06400 Porvoo
Finland
Sjuttio.fi was born from love to water. The news are full of alarming facts about the state of our waters. Animals suffer, pollution, eutrophication ...

We wanted to do something about it, but so that we would have fun together. That was the starting point of the project sjuttio.fi, 70% for clean water!

We hope you like the project and you are happy with the products we have carefully designed and manufactured.

We chose Cottover products for many reasons. All T-shirts are 100% Fairtrade organic cotton. The cotton comes from two Fairtrade farmers in India. The cotton is ecological and has no chemical pesticides. When the cotton is transported from the farmer to the next supplier, the accompanying person will be accompanied by a special certificate from the reviewing body to help monitor all stages of cotton production. Therefore, we can be sure that the garments are actually made of organic cotton and the suppliers are authorized.

The cleaned cotton is transported to a spinning mill that produces yarns of fabric. Cottover works in co-operation with two Indian spinning mills. The polyester fiber used in a few designs, such as our Hoody hoods, is made of recycled material according to GRS standards.

The finished fabric is delivered to a garment manufacturer in Bangladesh where the fabrics are dyed and the clothes are made. The chemicals used in these processes are thoroughly documented and must meet both GOTS and Swan label requirements. Every supplier in the chain is controlled annually by GOTS.

Then the garment is ready to be delivered from Bangladesh to Sweden. It has been shipped from Sweden to Finland. In Finland, Sjutto's products are finalized by Asustepaino in Kouvola.

Asustepaino Kouvola prints all our designs. All designs are by Kitty 10 years and Stella 8 years old. They are an ode for water and how much we love water. A lot!

XOXO
Kitty, Stella and Katarina


Company
Who is behind the shop and where the idea came from? 
Sjuttio.fi syntyi rakkaudesta veteen. Uutiset ovat pullollaan hälyttäviä asioita vesiemme tilasta. Eläimet kärsivät, saasteita, rehevöitymistä...

Halusimme tehdä asialle jotain, mutta kuitenkin niin että meillä olisi hauskaa yhdessä. Siitä syntyi idea projektista sjuttio.fi.

70 % tuotosta puhtaan veden puolesta!

How many people work for your company? 
Sjuttio.fi on väliaikainen projekti. Tämä on meidän perheen yritys tehdä hyvää yhdessä. Tätä tekee äiti Katarina ja lapset Kitty ja Stella.
What have been the highlights for your company? 
Kohokohtia on ollut matkan varrella monta. Ensimmäinen oli kun tehtiin lasten kanssa päätös. Päätös tehdä jotain yhteisen hyvän hyväksi oli inspiroivaa. Voimme ainakin yrittää, näin tuumailimme yhdessä lasten kanssa. Kun ensimmäiset tuotteet tulivat postissa oli kyllä todella jännittävää ja vielä kun ne ovat niin onnistuneita ja hyvästä materiaalista tehtyjä, meinasi tulla itku ilosta. Myös koko sivun lehtijuttu meidän projektista oli myös hieno hetki ja ensimmäinen tilaus verkkokaupassa tuntui aika siistiltä.
How do you aim to improve the welfare of the environment and human. 
Osa projektia sjuttio.fi on osoittaa muille, että kuka tahansa voi tehdä ympäristöystävällisiä valintoja. Kuka tahansa voi olla aloitteentekijä. Kuten meidän pääsuunnittelija Kitty 10 v. sanoi lehtihaastattelussa, "-me ollaan vaan tavallisia tyyppejä jotka haluaa tehdä jotain hyvää."
Has your company had to give up something to be more sustainable and responsible? 
Käytyämme läpi monta vaihtoehtoa päädyimme Cottoverin paitoihin. Valitsimme Cottoverin tuotteet monesta syystä. T-paidat ovat 100 % Reilun kaupan luomupuuvillaa. Se on meille tärkeää. Puuvilla tulee kahdelta Reilun kaupan viljelijältä Intiasta. Puuvilla on ekologista eikä siinä ole käytetty kemiallisia tuholaismyrkkyjä. Kun puuvilla kuljetetaan viljelijältä seuraavalle toimittajalle sen mukana seuraa tarkistuksen tehneen tahon erityinen todistus, joka auttaa seuraamaan puuvillan valmistuksen kaikkia vaiheita. Siksi voimme olla varmoja että vaatteet todella on valmistettu luomupuuvillasta ja toimittajat ovat valtuutettuja.
Puhdistettu puuvilla kuljetetaan kehräämöön, joka valmistaa langoista kangasta. Cottover toimii yhteistyössä kahden intialaisen kehräämön kanssa. Polyesterikuitu, jota käytetään muutamassa mallissa, kuten Hoody huppareissa, on valmistettu GRS-standardien mukaan kierrätetystä materiaalista.
Valmis kangas toimitetaan vaatevalmistajalle Bangladeshiin missä kankaat värjätään ja vaatteet valmistetaan. Kemikaalit, joita näissä prosesseissa käytetään, on perusteellisesti dokumentoitu ja niiden on täytettävä sekä GOTS:in että Joutsenmerkin vaatimukset. Kaikki toimittajat ketjussa kontrolloidaan vuosittain GOTS:in puolesta.
Kun vaate on valmis toimitetaan se Bangladeshistä Ruotsiin. Ruotsista se on tilattu Suomeen. Suomessa Sjuttion tuotteet viimeistelee Asustepaino Kouvolasta.
What are your visions for the future? 
Vuoden 2018 loppuun mennessä lahjoitamme kerätyt varat hyväntekeväisyyteen. Tietenkin toivomme että muut innostuvat tästä yhtä paljon kuin me, niin että saamme kerättyä enemmän varoja puhtaan veden puolesta.
What is your motto? 
Puhdas vesi on jokaisen oikeus!
What inspires you? 
Meitä inspiroi vesi! Asumme rannikolla ja rakastamme vettä.
Products and product creation
Which product best describes you and why? 
Norppa Love on sympaattinen ja hauska, vähän niin kuin me ja koko hanke sjuttio.fi.
How do your products add value for your customers compared to basic market products? 
Laatu ja pienet erät. Lasten suunnittelemat kuvat ovat ajattomat ja veikeät. Ne sopivat kuitenkin myös aikuisille.
How do you aim to produce long lasting products? What this requires for example from the product design? 
Ajattomat värit, yksinkertaiset kuvat ja klassiset mallit kestävät pitkään.
What is the best feedback you have received from your products? 
Tyytyväinen käyttäjä, joka haluaa pitää sjuttion paitaa päällä joka päivä!
What product do you find superb that was made by someone other than you? 
Me tykkäämme Mainion tuotteista, ne ovat kestäviä ja veikeitä.
What materials you prefer in production? 
Cottover käyttää 100 % luomupuuvillaa ja kierrätettyä polyesteria. Siksi valitsimme heidän tuotteet tähän projektiin.
What makes your products environmentally friendly? 
Tuotantoprosessi on läpinäkyvä ja jokainen vaihe on dokumentoitu. Käytämme sellaisia toimittajia jotka ovat ottaneet eettiset ja ekologiset aspektit pysyväksi osaksi toimintatapojaan.
Are you aware of where the part of your products (materials etc.) are made and by whom and in what circumstances? 
Kyllä olemme.
How do you pack your products? 
Paperiin tai emme ollenkaan. Vältämme muovia.
5 tips you could give someone interested in a more sustainable way of life. 
1. Kierrätä!
2. Älä osta turhaa.
3. Kun ostat, osta laatua.
4. Mieti tekojesi seurauksia, mieti 10 vuoden, mieti 100 vuoden päähän.
5. Rakasta elämää ja nauti puhtaasta vedestä ja raikkaasta merituulesta aina kun mahdollista!