Second Chance

New arrivals are coming soon!

Second Chance

Finland
info@secondchance.fi
Tullintie 17 as 3
25660 Mathildedal
Finland
SECOND CHANCE - 100% made in Finland

Tullintie 17 as 3
25660 Mathildedal
www.secondchance.fi

Second Chance provides an individual womenswear collection, manufactured as small-scale production in Finland. Every stage of the manufacturing process is done by a Finnish family business which guarantees ethically produced, high quality products. The recycled knitted textiles that are used are of high quality, knitted and dyed in Finland with Second Chance’s own unique prints. No materials get wasted, and we turn every offcut into beautiful and clever details.
Company
Who is behind the shop and where the idea came from? 
Second Chance sai alkunsa alun perin vuonna 2008, mutta virallisesti yritys perustettiin tammikuussa 2011 kahden kaveruksen voimin. Nykyään merkkiä luotsaa toinen perustaja Maija Nuppula.

Second Chancen perustajat olivat molemmat Nansolla töissä ja näkivät miten paljon ihanaa, laadukasta, kotimaista neulosta jäi yli Nanson tarpeen, mistä syntyi idea tehdä oma tuotemerkki ja oma mallisto ja sillä tiellä ollaan nyt sitten oltu jo useampi vuosi :)
How many people work for your company? 
Yrityksessä työskentelee kokopäiväisesti vain omistaja Maija, mutta satunnaisesti yritys työllistää mm. myymälätyöntekijöitä, valokuvaajaa, painotaloja, malleja, meikkaaja/kampaajaa, nettisivujen ylläpitäjää jne ja välillisesti painotaloa Pälkäneellä, ompelimoa Hattulassa ja Wetterhoffia Hämeenlinnassa.
What have been the highlights for your company? 
Uuden malliston julkistaminen on aina kohokohta kovan puurtamisen jälkeen. Sitä jännittää edelleen joka kerta yhtä paljon ja se myös antaa ihan mielettömästi kun uudet tuotteet alkaa myydä ja ihmisiltä tulee hyvää palautetta. Jokaiselta asiakkaalta saatu hyvä palaute on myös aina kohokohta ja aina yhtä mukavaa ja kannustavaa :)
How do you aim to improve the welfare of the environment and human. 
Yritän tehdä asiat yritystoiminnassani mielestäni oikein ja niin, että siitä koituu mahdollisimman vähän kuormaa ympäristölle juuri teettämällä tuotteet mahdollisimman lähellä aina materiaalista esitteisiin asti. Uskon vahvasti, että vaikutan myös ihmisten hyvinvointiin kannattamalla suomalaista työtä niin pitkälle kuin mahdollista. Haluan myös, että työnteko minun ja yhteistyökumppaneideni välillä on mahdollisimman helppoa, mukavaa ja antoisaa.
Has your company had to give up something to be more sustainable and responsible? 
En ainakaan koe niin. En ole edes oikeastaan ikinä ajatellut asiaa, koska mitään muuta vaihtoehtoa ei ole ollut. Haluan tehdä mallistoa Suomessa ja ehkä joudun karsimaan välillä tuotteiden yksityiskohdissa hinnan vuoksi, mutta eipä se ole minua oikeastaan ikinä häirinnyt. Yksinkertainen on tyylikästä!
What inspires you? 
Oikeastaan eletty elämä ylipäätään ja kaikki ympärillä olevat ihmiset. Välillä hyvä idea saattaa pulpahtaa päähän kesken metsälenkin tai vaikkapa katsoessa hyvää elokuvaa.
Products and product creation
Which product best describes you and why? 
Klassikkomallimme kietaisumekko. Se on niin ajaton, sopii monenkokoiselle ja -ikäiselle naiselle ja aina yhtä toimiva; niin yksivärisenä kuin kuosillisenakin.
What is the best feedback you have received from your products? 
Oi niitä on tullut niin paljon! Paras palaute on tietenkin aina se, kun oma vaate tulee kadulla vastaan. Yksi asiakas kerran sanoi juuri tulleensa Pariisista eikä löytänyt sieltä yhtään niin kivaa kauppaa kuin minun kauppani :) Yksi minun vakiasiakkaista on kertonut, että lähes aina kun hänellä on Second Chancen tuote päällä niin sitä kehutaan ja hän tuntee olonsa aina niin kauniiksi! Toivottavasti olen onnekas ja saan jatkossakin yhtä ihania palautteita!
What makes your products environmentally friendly? 
Ylijäämämateriaalin käyttö, lähellä tuottaminen, myrkyttömät väriaineet, mallien ajattomuus, laadukkaat kestävät materiaalit.
Are you aware of where the part of your products (materials etc.) are made and by whom and in what circumstances? 
Tiedän suurimman osan heistä nimeltä ja tunnen osan heistä oikein hyvin ja ylpeä olen jokaisesta ammattilaisesta tuotteideni takana!