SANNA RINNE

SANNA RINNE

Finland
Finland
SANNA RINNE - A philosophy of authentic eco-conscious and individual design.

SANNA RINNE on vuonna 2008 toimintansa aloittanut vaatetusalan yritys.
Suunnittelufilosofiassa merkittävässä osassa ovat tekstuurit sekä uuden materiaalin luominen poisheitetystä ylijäämä materiaalista.Tekstiiliteollisuuden trikooylijäämä, kierrätetyt langat, kangaspalat ja suikaleet muotoutuvat uusiksi tuotteiksi, joiden muotokieli on selkeään ja yksinkertaista. Kolmiulotteisista pinnoista sekä materiaalien ja värien ennakkoluulottomasta yhdistämisestä syntyy pääsääntöisesti uniikkikappaleita sisältävän vaatemalliston omaperäinen design.

Kaikki tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan paikallisesti lähituotantona. Erikoisuutenamme on ainutlaatuinen Offcut Collection -vaatemallisto, joka on valmistettu 100% tekstiiliteollisuuden ylijäämä materiaaleista.

Company
Who is behind the shop and where the idea came from? 
Kaupan takana on vaate- ja tekstiilisuunnittelija Sanna Rinne. Idea tekstiiliteollisuuden ylijäämä materiaaleista valmistetusta vaatemallistosta sai alkunsa seitsemän vuotta sitten. Tein tuolloin opinnäytetyötä Turun Taideakatemiaan ja halusin ehdottomasti hyödyntää kierrätettyjä materiaaleja lopputyössäni. Lontoolainen Junky Styling -niminen yritys kiinnostui projektistani ja ensimmäinen mallistoni myytiin heidän liikkeessään Lontoon Brick Lanella keväällä 2007. Mallistossa oli myös Sirkus-toppi, jota valmistetaan vielä tänäkin päivänä.
How many people work for your company? 
Yrityksessä työskentelee yksi henkilö. Suunnittelija Sanna Rinne vastaa kaikesta: valmistuksesta, markkinoinnista, lähetyksistä ym. Harjoittelijoita on aina silloin tälläin. Arvokasta taustatukea antavat ystävät ja perhe.
What have been the highlights for your company? 
Omat näytökset Saksassa ja Iso-Britanniassa. Parasta työssä on tavata lahjakkaita suunnittelijoita ja ispiroitua yhdessä heidän kanssaan. Vuonna 2011 olin mukana Suomi-Ranska Instituutin järjestämässä myyntinäyttelyssä Pariisissa. Osastolleni saapui tuolloin utelias mies ja hän oli hyvinkin kiinnostunut ostamaan vaimolleen Offcut Collection Brita-leningin. Oikeata kokoa ei ollut mukana, mikä oli harmi juttu. Hän kuitenkin halusi käyntikorttini ja antoi myös omansa. Tapaus jäi mieleeni ja olin tästä myös hieman otettu, sillä käyntikortissa luki Directeur Project Maroquinerie/Chanel.
How do you aim to improve the welfare of the environment and human. 
Haluan tarjota ihmisille jotakin uutta ja erilaista. Materiaaleja ja vaatteita tuotetaan tänä päivänä mielestäni liikaa. Suuri osa halpavaatteista menee suoraan kierrätykseen. Myös ylijäämää syntyy paljon. Haluan suunnitella ja valmistaa vaatteita jotka piristävät mieltä, ovat laadukkaita ja kestävät aikaa.
Has your company had to give up something to be more sustainable and responsible? 
Joistakin materiaaleista on pitänyt luopua huonon laadun tai liian pitkän välimatkan vuoksi. Moni juttu on myös jäänyt toteuttamatta epä-ekologisuuden vuoksi.
What inspires you? 
Inspiroidun materiaaleista. Mitä haastavampi materiaali sitä enemmän innostun. Olen ommellut lapsesta saakka, joten taito on suhteellisen hyvin hallussani. Pidän hulluista jutuista ja suunnittelen paljon musiikin pohjalta. Ensiksi teen materiaali kokeiluja ja ompelen suikaleista pieniä kangaspaloja. Näitä kangaspaloja hahmottelen mallinuken päälle. Lopullinen vaate syntyy yksittäiskappaleena tai pienenä 2-5 vaatekappaleen sarjana.
Products and product creation
Which product best describes you and why? 
Sirkus toppi. Elegantti tuote, joka kestää vuosia käytössä. Käytän viikottain. Arkena pitkähihaisen puseron päällä, viikonloppuisin neuletakin kanssa. Suosittelen lämpimästi!
How do your products add value for your customers compared to basic market products? 
Vaatteen materiaali on valmistettu käsiteollisesti useista palasista. Tälläisiä vaatteita ei marketeissa tule vastaa. Laatu, omaperäinen design ja runsastekstuurisuus ovat mallistoni tunnusmerkkejä.
How do you aim to produce long lasting products? What this requires for example from the product design? 
Valitsemalla vain ja ainoastaan hyvälaatuisia materiaaleja. Kaikkea tarjolla olevaa materiaalia ei voi hyödyntää huonon laadun vuoksi. Materiaali testataan aina ennen tuotantoa.
What is the best feedback you have received from your products? 
Tuotteet tukevat ristiselkää ja parantavat ryhdikkyyttä. Silitystä ei tarvita. Tuote on aina kuosissa, vaikka se olisi ollut laukkussa monta päivää. Monikäyttöinen ja erittäin miellyttävä päällä.
What product do you find superb that was made by someone other than you? 
Salmiak Studion ylijäämä nahasta valmistetut laukut. Laadukas, pitkäikäinen tuote omaperäisellä designilla.
What materials you prefer in production? 
Suosin erityisesti luonnonkuituja, kuten pellavaa ja villaa.
What makes your products environmentally friendly? 
Materiaali on kierrätettyä materiaalia. Ylijäämää ei synny, sillä materiaalia valmistetaan ainoastaan jokaista vaattetta kohden tarvittava määrä. Vaate kestää vuosia.
Are you aware of where the part of your products (materials etc.) are made and by whom and in what circumstances? 
Suurin osa käytetystä materiaalista on Nanson trikoo ylijäämää. Vaate valmistetaan Pirkanmaalla lähes aina alusta loppuun asti. Napit ovat aina kierrätettyjä. Samoin suurin osa vetoketjuista.