Salmiak Studio

Welcome to Salmiak shop!

Salmiak Studio

Finland
salmiakstudio@gmail.com
Vellamonkatu 16 B 30
33500 Tampere
Finland
Company
Who is behind the shop and where the idea came from? 
Salmiak tuotteista vastaa Kaisa, syntyjään satakuntalainen vaatesuunnittelija ja käsityöläinen.
Vuosien ajan, ennen Salmiakin perustamista, testasin monenlaisia kierrätysmateriaaleja erilaisissa tuotteissa. Salmiak Studio yhdistää onnistuneimmat kokeilut persoonallisiksi tuoteperheiksi. Halusin osoittaa, että kierrätysmateriaaleista on mahdollista tehdä laadukasta, ajankohtaista ja tyylikästä designia.
How many people work for your company? 
Salmiak yrityksestä olen vastuussa ainoastaan minä, mutta apukäsinä ja neuvonantajina monta ihanaa ystävää. Iso kiitos heille.
How do you aim to improve the welfare of the environment and human. 
Pyrin käyttämään tuotteissani mahdollisimman paljon laadukkaita kierrätettyjä materiaaleja, kuten nahkaa ja seinätekstiileitä. Jo olemassa olevan materiaalin käyttö ei kuluta luonnonvaroja ja säästytään myös kemikaaleilta sekä viimeistelyaineilta, joita uusien materiaalien valmistus usein vaatii.
Has your company had to give up something to be more sustainable and responsible? 
Esimerkiksi sarjatuotannon tekemisestä jokaisen tuoteperheen kohdalla on pitänyt luopua. Kierrätysmateriaalien käyttö tarkoittaa usein sitä, että Salmiak laukut on uniikkeja, sillä materiaalin vähyyden vuoksi täysin samanlaista tuotetta ei voida valmistaa kuin yksi. Kierrätysnahan kohdalla harmillisinta on, kun joku makean värinen nahka loppuu. Täysin samanlaista väriä ei välttämättä löydy enää mistään kierrätettynä.
What inspires you? 
Haastavat ja uniikit materiaalit. Uusiin tuotteisiin haen inspiraatiota täysin erilaisista materiaaleista, tekniikoista, työvälineistä ja maailmoista. Vastakohdista. Esimerkiksi Leather web detail-laukun nahkakuvio on aluksi syntynyt villalangasta.
Products and product creation
Which product best describes you and why? 
Ehkäpä Revontuli-laukut. Niissä on käytetty molempia kierrätys-sekä ylijäämämateriaaleja täydennettynä uusilla metalliosilla. Laadukkaista vanhoista materiaaleista syntyy kestävä ja tyylikäs laukku.
What makes your products environmentally friendly? 
Käyttämäni materiaalit ovat suurelta osin teollisuuden ylijäämää tai kierrätettyjä ja ne metsästetään Etelä-Suomen alueelta. Kaikki tuotteet taas valmistetaan omalla studiolla Tampereella tai vähintään Pirkanmaalla, joten Salmiak tuotteiden hiilijalanjälki on superpieni.