Puine

New products are coming soon, check our own webshop also!

Puine

Finland
jasmiina@puine.fi
Lahdenkatu 10
15140 Lahti
Finland
Our aim is to offer naturalness to interior design with home necessities and decorations made of plywood. Every our materials is as ecological as possible and we strive to get them from Finland. Our main raw material is Finnish birch plywood. We design and make every our products in Lahtis, Finland. Behind the Puine is Jasmiina, who do everything by herself. She is also mother and wood technology student.
Company
Who is behind the shop and where the idea came from? 
Täällä takana häärää 25 vuotias äiti, opiskelija ja yrittäjä. Ensimmäisten tuotteideni idea on lähtenyt puhtaasti tarpeesta. Tarvitsin tarjolla olevien lasten tuotteiden tilalle jotain esteettisempää, joten suunnittelin pari simppeliä viirinauhaa, pituusmitan ja säästölippaan.
How do you aim to improve the welfare of the environment and human. 
Puu tunnetusti parantaa ihmisten psykofyysistä hyvinvointia, ja sitä tuomalla yhä useampaan kotiin, olemme edistämässä hyvinvointia. Myös yrityksemme toimintatavat pyrkii kaikessa ympäristön ja ihmisen hyväksi.
Has your company had to give up something to be more sustainable and responsible? 
Kaikki on oikeastaan mennyt todella kevyesti, valintoja on tehty, muttei varsinaisesti luovuttu mistään.
What inspires you? 
Luonto, luonnollisuus ja yksinkertaisuus. Lapsen leikit ja touhut. Kaupungin urbaanisuus. Selkeät linjat ja rauhallisuus.
Products and product creation
Which product best describes you and why? 
Aale -pituusmitta, koska pyrkimys on kasvaa, niin ihmisinä, lapsina kuin yrityksenä. On valtava halu kehittyä ja parantaa toimintaa joka alueella. Selkeä muotokieli myös Aalessa on samaa, mitä koko yritys pyrkii toteuttamaan.
What materials you prefer in production? 
Suomalaiset raaka-aineet ovat pääosassa. Koivuvaneri on luonnollinen valinta, ja kaikki pyritään saamaan sopimaan meidän ekologiseen ja eettiseen muottiin.
What makes your products environmentally friendly? 
Vaneri jo itsessään on ympäristöystävällinen materiaali, sen lisäksi käytämme ympäristöystävällisiä pintakäsittelyaineita.
How do you pack your products? 
Kun lähetämme tuotteet suoraan asiakkaalle, pyrimme pakkaamaan tuotteita mahdollisimman vähän, mutta kuitenkin tarpeeksi kuljetusta varten. Tämä tarkoittaa paria silkkipaperikerrosta ja kirje/pakettipahvilaatikkoa.