PRAMEA

Priimaa muotoilua ja asennetta arkeen

PRAMEA

Finland
pramea@pramea.fi
Kalakukonkatu 7 D 5
70820 KUOPIO
Finland
Olipa kerran kaksi naista ja valtavasti intoa sekä tahtoa tehdä asiat omilla arvoillaan. Haaveista tehtiin totta ja syntyi PRAMEA. Luotiin perheyritys, jota pyörittää kaksi oman elämänsä voimanaista. Sisarukset, jotka täydentävät toisiaan ja uskaltavat tavoitella tähtiä.

PRAMEAn tuotteissa näkyy kupliva luovuus, elämän ilo ja halu tuoda asennetta arkeen. Korut viimeistelevät tyylisi ja korostavat parhaita puoliasi. Parhaimmillaan ne tuovat voimaa ja lisää itseluottamusta.

Siskot, olkaa rohkeita ja näyttäkää voimanne!
Company
Who is behind the shop and where the idea came from? 
PRAMEA on perheyritys, jonka toiminta perustuu perustaja-siskosten unelmille ja arvoille. Lukuisat ideat muotoutuivat hiljalleen todeksi ja luonnokset muuttuivat tuotteiksi. Haaveista tehtiin totta ja vuonna 2016 perustettiin PRAMEA.
How many people work for your company? 
PRAMEA työllistää kaksi henkilöä. Tiina on PRAMEAn taiteellinen johtaja.
Muotoilija, jonka kynästä korut ovat saaneet muotonsa. Sini on PRAMEAn toimitusjohtaja. Nainen, jonka näpeissä käytännön toteutus pyörii.
How do you aim to improve the welfare of the environment and human. 
Kotimaisuus ja paikallisten yritysten suosiminen ovat ensisijalla yhteistyökumppaneita etsittäessä. Tuotteidemme pääraaka-aineet tulevat Suomesta ja ne laserleikataan muotoonsa Kuopiossa. Valmistamme korut valmiiksi tuotteiksi omin käsin. Haluamme omalla toiminnallamme tukea paikallisten yritysten toimintaa ja tehdä yhteistyötä kotimaisten toimijoiden kanssa.
Has your company had to give up something to be more sustainable and responsible? 
Olemme pyrkineet valitsemaan ekologisesti kestäviä raaka-aineita ja tästä syystä päätyneet kotimaiseen koivuvaneriin. Myös tuotteiden tuotannon pitäminen kokonaan Suomessa ja mahdollisimman lähellä meitä on meille tärkeää vaikka se ei olekaan taloudellisesti edullisin ratkaisu.
What inspires you? 
Rohkeus. Uskalla olla juuri sellainen kuin olet. Olitpa rehevä tai riuku, pitkä tai pätkä, juniori tai seniori. Anna elämän jälkien ja rosojen näkyä. Olet upea juuri sellaisena, kuin olet. Ole uniikki ja ylpeä siitä.

PRAMEAt on tehty juuri sinua varten, korostamaan sinun ainutlaatuisuuttasi.
Jokainen tuotteemme on käsin viimeistelty ja se antaa viimeisen persoonallisen silauksen jokaiselle tuotteelle.
Products and product creation
Which product best describes you and why? 
Aurora-korviksissa yhdistyy kauniisti koivuvaneri ja kevyt muotoilu. Hapsut tuovat korviksiin asennetta ja ne korvissa tuntee olevansa voittamaton. Hapsuista löytyy eri sävyjä jokaiseen fiilikseen. Aurorat ovat korvissa todella kevyet ja lähes huomaamattomat, ne siis soveltuvat loistavasti jokaiseen päivään.
How do your products add value for your customers compared to basic market products? 
PRAMEAn tuotteissa näkyy kupliva luovuus, elämän ilo ja halu tuoda asennetta arkeen. Korut viimeistelevät tyylisi ja korostavat parhaita puoliasi. Parhaimmillaan ne tuovat voimaa ja lisää itseluottamusta. Toivomme, että PRAMEAt ovat jokaisen korulippaan suosikit. Voimakorut, joiden kanssa harmaastakin päivästä tulee parempi.
What makes your products environmentally friendly? 
Ekologisuus on tuotteiden suunnittelussa vahvasti läsnä.
Muotoilussa on huomioita materiaalihukan minimointi. Esimerkiksi Siru-korvis on Tria-korviksen aukotuksen ylijäämäpala. Jo suunnitteluvaiheessa on pystytty luomaan kaksi korua yhdestä leikkuusta.
Pyrimme kierrättämään kaikki materiaalit. Koruissa käytetty 100% kotimainen vaneri on valmistettu Lohjalla ja se leikataan muotoonsa Kuopiossa. Puun alkuperälle ja toimitusketjulle on myönnetty PEFC ja FSC-sertifikaatit. Kuopiolainen MoocB leikkaa vaneriosien lisäksi myös korujen taustoina käytettävät labelit. Labeleiden materiaali on 100% kierrätettyä ja 100% kierrätettävää aaltopahvia. Koruissa käytettävä nahka on peräisin nahkavaatteista ja näin olemme antaneet hienokuntoiselle materiaalille uuden elämän uudella käyttötarkoituksella.