Pisama Design

Come and follow Pisama on Instagram @pisamadesign

Pisama Design

Finland
pisamadesign@pisamadesign.com
Kehräsaari A
33200 Tampere
Finland
Pisama Design is a brand designing and producing spectacular everyday-design. Finnish products incorporate graphic design with traditional handcrafting. Unique patterns and practical design are key features in modern product line.

Pisama Design is dedicated for the times of joy that we experience and sometimes even the challenges that we face in our daily routines. The creation of our products has been inspired by combining playful patterns with practical needs. For Pisama Design it’s important that you recognize the product as your own and can see the impression on your friend’s face when you give her one as a gift
Company
Who is behind the shop and where the idea came from? 
Pisama -tuotteiden takana olemme me siskokset, Sini Korhonen ja Suvi Liimatta. Omat yksilölliset kuviomme, Pisamat, antoivat nimen tuotemerkillemme. Muotoilijana Sini vastaa Pisaman tuotannosta - tuotesuunnittelu tapahtuu yhdessä. Grafiikka on luonnollinen osa Pisamaa. Suvi suunnittelee Pisaman ajattomat kuosit.

Yhteinen sävel graafisen suunnittelun ja tekstiilimuotoilun yhteistyöhön löytyi opiskeluaikaisen projektin kautta. Syntyi tuotekokonaisuus, jonka tarkoituksena on ilahduttaa arkeasi yksilöllisten kuosien avulla vuoden jokaisena päivänä.
What have been the highlights for your company? 
Toiminnan kohokohtia ovat ehdottomasti ns. pisamaneidot. Pisamat herättävät paljon muistoja ja tunteita pisamaneidoissa (naisissa, jotka löytäessään tuotteemme tunnistavat ne heti omakseen). Heidän tapaamisestaan saa paljon energiaa omaan toimintaan ja ideoita kuoseihin.
How do you aim to improve the welfare of the environment and human. 
Pyrimme suunnittelemaan ja valmistamaan kestäviä ja ajattomia tuotteita. Tavoitteemme on, että Pisamia olisi mahdollista hyödyntää useassa eri käyttötarkoituksesa.

Tuotteiden pääviestinä on ilahduttaa arjessa. Ympäristön hyvinvointia ajattelemme tuotteiden toteutusratkaisuissa, tarkoituksemme on omalta osaltamme vähentää, kierrättää eteenpäin teollisuudesta syntyvää jätettä.
Has your company had to give up something to be more sustainable and responsible? 
Ei juurikaan. Toki materiaalilähtöinen tapa toimia asettaa tiettyjä haasteita mallistolle, mutta se on vain kiehtovaa.
What is your motto? 
Pick your pattern. Tell your story.
What inspires you? 
Nostalgia, hassu luonto, skandinaavisuus ja graafisuus. Ajattomuus sekä leikkisyys, tämä päivä.
Products and product creation
Which product best describes you and why? 
DenimLady ja MissDenim -laukut.

Laukut kulkevat mukanamme päivittäin. Niiden pieni koko ja käytännöllisyys ovat toimiva yhdistelmä ja laukku sopii myös useimpien asujen kanssa. Laukkujen selkeys ja naisellisuus vetoaa meihin.

Denimkangas on suomalaisille tuttu. Vahva ja tukeva materiaali. Siitä valmistettu laukku on tumma ja sopii hyvin arkikäyttöön. Me Pisamat käytämme laukkua tosin myös juhlissa.
How do your products add value for your customers compared to basic market products? 
Tuotteemme kuosit erottuvat muista, niihin on helppo samaistua. Pisamat ovat myös hyvin kestäviä.

Kaikki pisamat ovat ajattomia, ja sopivat sekä aikuisille että lapsille. Myös miehille on tuotevaihtoehtoja, esim. näppärä avaimenperäkukkaro. Pisamat ovat monikäyttöisiä ja tavoitteemme onkin, että tuotteelle olisi löydettävissä useita eri käyttötarkoituksia.
What materials you prefer in production? 
Mallistomme kankaat ovat tekstiiliteollisuuden ylijäämämateriaalia. Suunnittelemme tuotteet materiaalilähtöisesti, eli saatavien kankaiden ehdoilla. Kankaiden lisäksi loput tuotteessa käytettävät materiaalit eivät ole kierrätettyjä. Ne on kuitenkin valittu huolella osaksi tuotetta, pyrimme käyttämään ainoastaan laadukkaimpia ja kestävämpiä materiaaleja.
What makes your products environmentally friendly? 
Mallistomme kankaat sekä toimintatapamme suunnittelusta aina valmiiksi tuotteeksi saakka.
How do you pack your products? 
Jokainen tuote pakataan mahdollisimman ympäristöystävällisesti kierrätetyistä / kierrätettävistä materiaaleista. Tuotteiden toimituksessa hyödynnetään käytöstä poistettuja kenkälaatikoita ja pakkausmateriaalina käytetään yrityksiltä ylijääneitä muovipusseja tai pakkauspaperia. Tuotteet myös pyritään toimittamaan suuremmissa sarjoissa, jotta ylimääräistä kuljetusta voitaisiin vähentää.