Papu

It´s time to SPLIT!

Papu

Pages

Finland
asiakaspalvelu@papustories.com
Nokianvaltatie 25 B
37100 NOKIA
Finland
Papu Design is a young and fast growing Finnish children´s wear and lifestyle brand. Papu is build on the cornerstones of brave design, responsibility, transparency and collaboration. With a strong intuition Papu creates a new world step by step and spreads playful and positive lifestyle.

Papu is known for its graphic unisex prints, high quality and long lasting products made of certified organic cotton. The collections are created in collaboration between an artist and the designers. Diverse collections are inspired by contrasts seen in everyday life with spices from cities and forests, unseemly delicious colors, childhood stories and insightful encounters.

Papu has carefully selected production facilities in Finland and Portugal. The first Papu collection was launched in 2012.

Designed with love in Finland. Made with care in the EU.
Company
Who is behind the shop and where the idea came from? 
Papu design on perustettu vuonna 2012. Vaatemerkin perustaja on vaatesuunnittelija Anna Kurkela ja printtisuunnittelijana häärää taiteilija Hanna-Riikka Heikkilä. Lisäksi yrityksessä työskentelee n. 10 henkilöä suunnittelun, myynnin ja markkinoinnin parissa.

Papu syntyi halusta luoda hienoja, vastuullisesti tuotettuja unisex-vaatteeita lapsille. Tuntui, että Papun kaltaiselle merkille on vielä maailmalla tilaa ja tarvetta ja tämä tunne taitaa olla osoittautumassa oikeaksi!
How many people work for your company? 
Papulla työskentelee reilut kymmenen ihmistä Papun perustajan Annan Kurkelan lisäksi. Papu Design Oy yrityksenä työllistää silloin tällöin myös kiireapulaisia, graafikoita, valokuvaajia, ompelijoita Suomessa ja Portugalissa, neulomo- ja värjäämöhenkilökuntaa sekä liudan muita alihankkijoita kuljetusfirmoista ja painotaloista lähtien.
What have been the highlights for your company? 
Ensimmäisen malliston julkaiseminen joulun alla 2012 oli mahtava kokemus! Pystytimme Facebook-ryhmän, jotta kaverimme pääsevät näkemään uudet Papu-tuotteet. Hetkessä sivuilla olikin satoja tykkääjiä ja vaatteita alettiin kysellä meiltä myyntiin joka paikkaan. Alkuun kauppiaiden kesken tuli jopa kiistaa siitä, kuka pääsee myymään Papuja ensimmäisten joukossa. Olimme ihan, että WAU!
Suuria kohokohtia ovat olleet myös ensimmäisten työntekijöiden palkkaaminen sekä ulkomaan b2b messut, joilla oma tekeminen ja omat luomukset pääsevät ihan erilaisen yleisön tarkasteluun.
Myös konttorimme arjessa vastaan tulee hienoja hetkiä silloin, kun joku meistä pysähtyy miettimään, että ajatelkaan – tästä me haaveiltiin ja nyt se on totta! Olemme saavuttaneet vuosien varrella paljon sellaisia asioita, jotka ovat aluksi tuntuneet kovin kaukaisilta tavoitteilta.
How do you aim to improve the welfare of the environment and human. 
Pyrimme etsimään jokaisessa tuotteen tuotannon vaiheessa mahdollisimman kestävän tavan toimia. Jos meillä on mahdollista valita kahdesta materiaalista ekologisempi ja vastuullisemmin tuotettu vaihtoehto, niin valitsemme sen. Lisäksi pyrimme tekemään tuotteista mahdollisimman laadukkaita ja kestäviä. Valintoja pohditaan usein pitkään ja hartaasti monelta eri kantilta.

Lisäksi haluamme jatkossa tehdä jotain "hyvää" tuotteillamme. Siihen kuinka se tapahtuu, on useita ideoita, mutta ne ovat vielä maisteltavina. Saa nähdä, mitä niistä toteutamme.
Has your company had to give up something to be more sustainable and responsible? 
Ei oikeastaan. Ehkä on pitänyt luopua polkuhinnoista, mutta olen sitä mieltä, että monet asiat ovat nykyään liian halpoja. Siksi monet ihmiset eivät harkitse pitkään ostopäätöstään eivätkä arvosta tuotteita ja niitä heitetään menemään parin käyttökerran jälkeen.
What are your visions for the future? 
Papu-mallisto ja yritys kasvaa tulevaisuudessa niin suureksi, että sen toiminnalla alkaa olla laajempaakin merkitystä vaatetusalalla. Kaikki pyritään tekemään mahdollisimman hyvin, vastuullisesti ja läpinäkyvästi. Papu design tulee toimimaan yhtenä suunnannäyttäjänä suuremmalle teollisuudelle ja Papu-tuotteet tulevat olemaan tunnettuja ainutlaatuisesta designistaan ja parempi vaihtoehto halpatuotetuille massatuotteille.
What inspires you? 
Kauneus, joka on hieman rosoista ja epätäydellistä. Lisäksi ihmiset, jotka ovat uskoneet unelmiinsa ja tehneet mahdottomasta mahdollista ovat äärettömän inspiroivia!
Products and product creation
Which product best describes you and why? 
Polvipaikkaleggingsit. Ne ovat kiinni tässä ajassa, mutta silti ajattomat. Niissä on jotain tuttua, mutta silti jotain uudenlaista. Ne käyvät lapsille ja aikuisille, tytöille ja pojille ja ne on valmistettu luomupuuvillasta, hyvissä työoloissa ja laadukkaasti.

Käytännöllinen käyttövaate, joka näyttää hyvältä ja käy melkein tilanteeseen kuin tilanteeseen!
How do your products add value for your customers compared to basic market products? 
How do you aim to produce long lasting products? What this requires for example from the product design? 
What is the best feedback you have received from your products? 
Olemme saaneet paljon ihanaa palautetta! Parasta on ehkä kuitenkin se kun lapset tykkäävät tuotteista ja erityisesti kun omat lapset pitävät ylpeinä äitinsä suunnittelemia vaatteita päällä.
What product do you find superb that was made by someone other than you? 
What materials you prefer in production? 
What makes your products environmentally friendly? 
Tuotteet valmistetaan pääasiassa GOTS-sertifioidusta luomupuuvillaelastaanista. Materiaaliin on päädytty, sillä se on tavainomaista puuvillaa ympäristöystävällisempää ja ihanan pehmoisen tuntuista. Tuotteilla on myös Ökotex-sertifikaatti, joka takaa, että ne ovat myrkyttömiä. Suuri osa tuotteista valmistetaan Portugalissa tai Suomessa hyvissä työoloissa, vastuullisesti toimivissa yrityksissä.
Tuotteet pyritään suunnittelemaan niin, että niiden mallit kestäisivät aikaa ja niitä haluttaisiin kierrättää eteenpäin aina uudelleen ja uudelleen.
Are you aware of where the part of your products (materials etc.) are made and by whom and in what circumstances? 
How do you pack your products? 
What alternatives you prefer for the product delivery? 
5 tips you could give someone interested in a more sustainable way of life. 
1. Kannattaa ostaa vain laadukkaista materiaaleista huolella valmistettuja tuotteita...
2. Ja kannattaa ostaa vain jos todella tarvitsee tuotetta ja arvostaa sitä. Ei esim. siksi, että se on halpa.
3. Kannattaa suosia läpinäkyvästi toimivia yrityksiä joilta saa halutessaan hyvin tietoa yrityksestä ja tuotteesta.
4. Voisiko uuden tuotteen korvata käytetyllä tai palvelulla?
5. Kiinnittämällä huomiota omaan hyvinvointiin, voi auttaa myös muita voimaan hyvin!