Designverstas Omana

Designverstas Omana

Finland
info@omana.fi
Selininkatu 1 B 6
33240 Tampere
Finland
Designverstas Omanan takana häärivät Jenni ja Pauliina, tamperelaiset ystävykset. Valmistettuaan valaisimet ensin itselleen, päättivät he perustaa yhteisen yrityksen keväällä 2015. Omanan tytöt valmistavat tällä hetkellä pajallaan kauniissa Pispalassa valaisimia, koruja ja minihimmeleitä. Omanan tuotteista hehkuvat ilo, leikkisyys, puhdas muotokieli ja materiaalien laadukkuus. Tuotteiden valmistuksessa pääpaino on itse omin käsin tekemisessä ja muiden pienten, paikallisten toimijoiden suosimisessa.
Company
Who is behind the shop and where the idea came from? 
Omanan tarina sai alkunsa alkuvuodesta 2015, kun pispalalaiset ystävykset Jenni ja Pauliina päättivät perustaa yhteisen yrityksen. Kaikki alkoi Tahmelan puiston hiekkalaatikon reunalla, lasten leikkiessä ja naisten jutellessa sisustusjuttuja. Jennin perhe rakensi juuri taloa. Leikkipuistossa oli aikaa suunnitella sisustusta ja kotiin tulevia sisustustuotteita. Omanan valaisimien ensimmäiset prototyypit valmistuivat uuden kodin Olohuoneeseen. Yhteisillä iltalenkeillä innostus muotoiluun kasvoi ideaksi omasta yrityksestä ja valaisinmallistosta. Omana on iloa ja rohkeutta, ennakkoluulottomuutta ja innostusta. Sitä samaa iloa Designverstas Omanan tuotteet tuovat myös asiakkaiden koteihin. - There are so many beautiful reasons to be happy...
How many people work for your company? 
Yrityksessämme työskentelee kaksi ihmistä, yrityksen perustajat Jenni ja Pauliina.
What have been the highlights for your company? 
Omana on alusta asti ollut monessa mukana. Kotimaan pienet designtapahtumat ovat erityisen ihania. Niissä on aina huikea tunnelma!
How do you aim to improve the welfare of the environment and human. 
Designverstas Omana haluaa olla osaltaan mukana rakentamassa kestävämpiä kulutustottumuksia. Panostamme siihen, että tuotteemme kestäisivät aikaa, niin muotoilultaan kuin komponenttien laadukkuutensa puolesta.
Has your company had to give up something to be more sustainable and responsible? 
Meidän toiminnassamme kestävyys ja vastuullisuus ovat olleet alusta asti suunnittelun ja toimintatapojen kulmakiviä. Varsinaisia luopumisia matkan varrelle ei ole vielä sattunut. Suosimme pieniä pirkanmaalaisia yhteistyötahoja. Meille on tärkeää tietää, mistä tuotteidemme osat ja materiaalit tulevat.
What are your visions for the future? 
Haaveilemme kasvattavamme tuotevalikoimaamme jatkossakin. Tulevaisuudessa olisi hienoa saada myös lisää ulkomaisia jälleenmyyjiä ja viedä näin suomalaisen muotoilun ilosanomaa myös maailmalle.
What is your motto? 
There are so many beautiful reasons to be happy!
What inspires you? 
Designverstas Omanan tytöt inspiroituvat ja voimaantuvat väreistä. Musta on aina toimiva ja hyvä valinta, mutta haluamme tarjota myös muita vaihtoehtoja, kuten iloista pinkkiä, energistä vihreää ja raikasta sinistä. Väreillä voi tuoda iloa arkeen.

Omana inspiroituu myös luonnosta ja arkkitehtuurista. Designverstas Omanan paja sijaitsee keskellä kaunista Pispalaa. Kävely Pispalan maisemissa inspiroi aina! Pispala on kauniin luonnon, järvien ja harjujen ympäröimä monimuotoinen asuinalue täynnä persoonallisia, vanhoja ja värikkäitä puutaloja, pitkiä portaita, boheemia tunnelmaa ja ystävällisiä ihmisiä. Pispalassa Omana on onnellinen! - There are so many beautiful reasons to be happy...
Products and product creation
Which product best describes you and why? 
Parhaiten meitä kuvaa messinkinen Kulinaristi ruusun värisellä tekstiilijohdolla. Vaaleanpunainen on aina ollut meidän molempien mieleen ja tahdomme myös katsella maailmaa ruusunpunaisten linssien läpi! Kulinaristi kuuluu himmelivalaisimiimme ja ensimmäisiin tuotteisiimme. Siksi se on lähellä sydäntämme. Kulinarsiteja on mukava koota ja meillä onkin kivoja muistoja Kulinaristien kokoamisesta kesäisessä omenatarhassa lasten leikkiessä pihalla! Tunnustaudumme myös hyvän ruuan ja juoman ystäviksi - aivan kuten Kulinaristikin!
What product do you find superb that was made by someone other than you? 
Tamperelaisen Uhanan villaleggigsit ovat huipputuote - ne toimivat niin Suomen suvessa kuin talvipakkasillakin! Saanan ja Ollin Ikiaika -kuosi on myös vienyt meidän molempien sydämmen. Meillä on kummallakin tämä kuosi tyynynä olohuoneissamme.
What makes your products environmentally friendly? 
Pyrimme tekemään päätöksemme ympäristöystävällisiä päätöksiä. Valaisimiimme sopivat esimerkiksi ympäristöystävälliset led-polttimot.
Are you aware of where the part of your products (materials etc.) are made and by whom and in what circumstances? 
Meillä on ilo toimia niin pienien toimijoiden kanssa, että useamman yhteistyötahon kohdalla toimimme kasvokkain. Yrittäjyys onkin tutustuttanut meitä mitä upeampiin muihin yrittäjiin, joiden kanssa on ilo tehdä yhteistyötä!