MUUTE

Welcome!

MUUTE

Finland
annika@muute.fi
Suomenlinna B 31 F 1
00190 Helsinki
Finland
The name MUUTE combines two Finnish words that summarize the main value of the label: muuta (something else) and aate (ideology). The small Helsinki based company designs and manufactures back bags and bags from secondhand and leftover textiles. Every bag is made with care here in Helsinki with the intention to produce reliable and long-lasting companions for your adventures. MUUTE believes that plain is beautiful and that nothing good comes out of hurry. Therefore bags are often made to order and the collection is growing slowly over time.

The label is run by Annika, originally a musician who felt the urge to create something more concrete with her hands. Her second name happens to be ErdMUTHE, an ancient German name meaning mother earth.
Company
Who is behind the shop and where the idea came from? 
MUUTEn takana on Annika Fuhrmann - musiikin maisteri, joka päätti lähteä elämässään sivureitille ja ryhtyi musiikkiopintojen jälkeen opiskelemaan vaatetusompelijaksi.
How many people work for your company? 
Annika suunnittelee ja valmistaa kaikki tuotteet itse työhuoneellaan Helsingin Kalliossa osoitteessa Kolmas Linja 12.
What have been the highlights for your company? 
Yritykseni on vielä kovin nuori. Minua ilahduttaa joka kerta se, kun törmään kaupungilla valmistamani tuotteen, josta on tullut osa toisen ihmisen elämää. Useimmiten se on AHTI-reppu, joka saattaa yllättäen pyöräillä ohitseni.
How do you aim to improve the welfare of the environment and human. 
Käytän tuotteissani niin paljon kierrätettyjä materiaalia kuin mahdollista. Haluan tarjota asiakkaille vaihtoehtoisen tuotteen, joka on lähellä tuotetta ja jolla on hyvin pieni hiilenjalanjälki. Haluan myös näyttää omalla esimerkilläni, että on mahdollista rakentaa oma elämänsä monista juuri itselleen sopivsta palikoista.
Has your company had to give up something to be more sustainable and responsible? 
Koska käytän kierrätettyjä materiaaleja, en voi tehdä tismalleen samaa tuotetta isompana sarjana. Kangasta riittää esimerkiksi tavallisesti 1-5 laukkuun. Se tarkoittaa mm. sitä, että jokainen tuote on kuvatta erikseen nettikauppaa varten, mikä vie enemmän aikaa. Vaatteissa taas asiakkaan lempikuosia ei välttämättä löydy juuri hänen koossaan. Koen silti, että kierrätysmateriaalien käyttö on todella palkitsevaa, kun siitä saa luotua uuden, tomivan ja kestävän tuotteen.
What inspires you? 
Minua inspiroivat tapaamani ihmiset, jotka rohkeasti kulkevat omaa polkuaan ja elävät itsensä näköistä elämää.
Products and product creation
Which product best describes you and why? 
AHTI-reppu on ollut suosituin tuotteeni, ja sen ympärille rakentuu pikku hiljaa oma tuoteperhe. AHTI syntyi alunperin oman tarpeeseen, kun halusin kehittää itselleni toimivan ja hauskannäköisen repun.
How do you aim to produce long lasting products? What this requires for example from the product design? 
Vahaan reppujen päällikankanaan ennen ompelua, mikä tekee kankaasta kestävämmä, ryhdikkäämmän sekä vettä- ja likaahylkivän. Käytän itse tuotteitani lähes päivittäin ja teen jatkuvasti pienen pieniä parannuksia omien huomioni ja asiakkailta saamani palautteen perusteella. Pyrin suunnittelemaan tuotteeni niin, että niillä on juuri tarpeeksi muttei ylimääräisiä yksityiskohtaisia, jotta ne kestävät pitkään ja ovat ajattomat.
What is the best feedback you have received from your products? 
"AHTI-reppu on ollut tämän vuoden paras hankintani. Suosittelen!"

"Superhieno hieno reppu! Kiitos!"

"Hienon repun olet suunnitellut/valmistanut, kiitos siitä!"

"Kiitos – reppu tuli perille ja se on aivan täydellinen. Hienoa käsityötä kaikkia yksityiskohtia myöden."
What makes your products environmentally friendly? 
Käytän pääasiassa kierrätettyjä tekstiileja ja tuotteet valmistetaan käsin pienissä erissä.