Humbugi Accessories

Humbugi is spending Christmas time 19.12.2018-1.1.2019 Merry Christmas!

Humbugi Accessories

Finland
annimirjami@gmail.com
Tehdaskartanonkatu 28
Hiedanrannan Paja
33400 Tampere
Finland
Humbugi Asuste designs and makes accessories that are both long-lasting and pleasant to the eye. Our products are mainly made of recycled and reused leather, and we take care to know the origins of the materials we use. Many of our products even have an interesting story to them: the leather in a Humbugi bag might originally have been left over from an elevator renovation in a Moscow hotel, or it may have come from a shoe factory's stock of old sample leather.

Our women's collection combines the elegance of smooth shapes and intricate lace patterns with the durability of leather. In 2013 we introduced the first items in our men's collection.

Our selection grows and changes with the availability of suitable materials. This means that over the years a product's color and details can vary seasonally. From time to time new items are brought in to supplement our existing collections. A new material, for example, can inspire these additions.

Humbugi Accessories studio and showroom is located at Hiedanrannan Paja in Tampere. This is where all Humbugi products are made: from design and finding the right materials all the way to putting on the finishing touches, the whole process is in the skilled hands of Humbugi founder Anni Jokinen.
Company
Who is behind the shop and where the idea came from? 
Humbugin takana on Anni Jokinen. Vaatetusalan artenomi, joka innostui jo ennen opiskelun alkua nahasta materiaalina, mutta heräsi vihreisiin arvoihin koulua käydessä ja joutui puntaroimaan uudestaan asiaa. Opiskelujen edetessä onneksi syntyi idea ylijäämäverhoilunahan hyödyntämisestä ja siitä kehittyi Humbugi Asuste vuonna 2009.
How do you aim to improve the welfare of the environment and human. 
Humbugi käyttää pääasiallisena materiaalina ylijäämänahkaa ja kangasta, joten
Has your company had to give up something to be more sustainable and responsible? 
Ei välttämättä ole tarvinnut erityisesti luopua mistään vastuullisemman toimintatavan takia, koska ne ovat olleet periaatteina jo alusta lähtien. Toki se tuo lisähaasteita kun materiaali on sekalaisen kokoista nahkapalaa eikä materiaalien väriä voi aina valita. Se asettaa tiettyjä rajoja suunnitteluun, mutta tuo myös haastetta ja inspiraatiota siihen.
What inspires you? 
Humbugi inspiroituu menneiden aikojen tyyleistä ja materiaaleista joita käytetään Humbugin tuotteissa.
Products and product creation
Which product best describes you and why? 
Humbugia kuvaa parhaiten ehkä Humbugin pieni kukkaro. Se on Humbugin vanhimpia tuotteita. Suunniteltu tarpeeseen ja todettu käytössä näppäräksi ja toimivaksi. Ilmeitä sillä on useita, riippuen yksityiskohdista. Joskus se on hyvin romanttinen pitsireunalla ja toisinaan simppelimpi pelkällä kauniilla napilla koristettu. Samalla tavoin Humbugi on pieni yritys, jolla on selkeä kokonaisuus, mutta yksityiskohdat vaihtelevat.
How do your products add value for your customers compared to basic market products? 
Humbugin erottaa tavallisesta markettituottesta moni asia. Tuotteet almistuvat pienissä sarjoissa ja usein jokainen tuote on omanlainen yksilönsä. Ne ovat valmistettu kotimaisesti käsityönä ja tuotteet ovat persoonallisia edustamatta mitään vaihtelevia kauden trendejä
What makes your products environmentally friendly? 
Tuotteista tekeeympäristöystävällisen ylijäämämateriaalien käyttö.