Welcome to renewed Weecos. Happy to have you here!

SOPIVA

Read more
Frontpage » SOPIVA

SOPIVA

mirjami@sopiva.nu
Metsäkulmantie 17
33950 PIRKKALA
Finland

SOPIVA on syntynyt tarpeesta tehdä asiat paremmin.

Vaatesuunnittelija Mirjami Petro-Uotila on nainen SOPIVAn takana. Ura vaatteiden mallistosuunnittelijana, maahantuojana ja sisäänostajana on vienyt jo vuosikymmenten ajan maailmalle, Kiinaan, Intiaan ja Bangladeshiin.

Mirjami Petro-Uotila
Pitkä kokemus on antanut mahdollisuuden nähdä vaatetuotannon arkea Aasiassa ja luoda kattavat yhteydet näiden maiden ammattilaisiin. Vuosien saatossa tutuksi ovat tulleet myös halpakaupan kääntöpuolet, eettiset näkökulmat ja armoton hintakilpailu. Tästä kokemuksesta on syntynyt SOPIVA.

Klassista ja kohtuuhintaista luksusta
SOPIVAn ensimmäinen mallisto syntyi talvella 2016. Uuden yrityksen ajatuksena on alusta lähtien ollut yhdistää Mirjamin vaateosaaminen ja Kiina-tuntemus eettisyyteen, ekologisuuteen ja korkeaan laatuun. Oman malliston luomisen rinnalla toiveena on myös osoittaa, ettei Aasia ole pelkästään halpavaatteiden tuottaja vaan maasta löytyy myös eettisin periaattein toimivia korkealaatuisia yrityksiä.

SOPIVAn mallisto on luotu käyttäjälle, joka arvostaa laatua ja eettisyyttä, mutta pukeutuu mielellään klassisiin luksustuotteisiin. Malliston materiaalit ovat korkealaatuisia luonnonmateriaaleja. Vaatteissa ja asusteissa käytetään mm. kashmir- ja merinovillaa, pellavaa, makeanvedenhelmiä ja luonnonkorukiviä. Mallistosta löytyy niin arjen luksusta kuin juhlavampiakin tuotteita.

Direct Trade
Tuotteiden valmistaminen Aasiassa silkin ja kashmirvillan alkulähteillä mahdollistaa sen, että korkealaatuisen tuotteen voi myydä kuluttajan kannalta järkevällä hinnalla. SOPIVA tekee tuotteensa pienten käsityömäisten yrittäjien kanssa Kiinassa, Intiassa ja Nepalissa. Näin kappalemäärät voidaan pitää pieninä, laatukontrolli hyvänä ja tehtaan arki on yhteistyökumppanille tuttua ja avointa. Vaatteiden tuotekehityksen SOPIVA tekee yhdessä tehtaan kanssa ja valmistetut tuotteet ovat laadultaan tinkimättömiä.

Kahvin tuotannossa on reilun kaupan (fair trade) rinnalle tullut uudeksi toimintamalliksi suorakauppa (direct trade). SOPIVAn vaatteet valmistetaan samalla suorakaupan periaatteilla: mahdollisimman vähin välikäsin ja oikeille tekijöille korvaukset maksaen. Suorakauppa mahdollistaa hyvän laaduntarkkailun, koska toimijoita on vain vähän. Neulovan tehtaan lisäksi tuotantoon osallistuu vain raaka-aineen tuottaja. Mallistossa käytetty silkki ja makeanvedenhelmet kasvatetaan Kiinassa alueella, jossa neuletehdas toimii. Vaatteissa käytetty kashmirvilla kerätään Mongolian ja Nepalin vuorilta ja toimitetaan suoraan tehtaalle. Näin myös vuohien kasvattajat saavat omasta työstään palkkaa. Turhia välikäsiä ei ole.

News

Made in Finland

There are numerous interesting domestic brands in Weecos and they are easy to find with the Made in Finland sustainability stamp.
Sustainable Classics

Sustainable Basics

Basic clothes are the clothes we wear every day. A simple t-shirt, pair of cozy trousers and comfortable underwear.
Inspiration

Ida's favorites from Weecos

In Ida's wardrobe, there is a lot of black, powder pink and graphic prints. Which Weecos products Ida chose as her favorites?