Nordics' first marketplace for ethical and ecological fashion and design. Since 2013.

Palmiina

Read more
Frontpage » Palmiina

Palmiina

tuija@palmiina.fi
Sysmäntie 53
Oikea reunakiinteistö
19700 Sysmä
Finland

Olen Tuija Palm, kasvot Palmiinan takana. Olen pukuompelija, vaimo ja kahdelle lapselle äiti.

Suunnittelen ja valmistan kaikki Palmiinan vaatteet alusta loppuun itse. Kankaat ovat pääosin isompien kotimaisten tehtaiden ylijäämäkankaita. Minulle on tärkeää että valinnoillani kuormitan ympäristöämme mahdollisimman vähän. Vaatteet valmistan pääosin vasta tilauksen saapuessa, näin hyllyihin ei jää vaatteita turhaan pölyttymään. Samalla pystymme myös muokkaamaan tuotteen asiakkaan tarpeisiin juuri sopivaksi.

Muutin kaupungista maalle vuonna 2010 juuri valmistuttuani pukuompelijaksi. Siinä ihmetellessä, että mistä löytäisin oman alan töitä, alkoi ajatus omasta yrityksestä kehittyä.

Maalla asuessa huomaa jotenkin selkeämmin kuinka paljon ostammekaan ulkomailta tai ulkomailla valmistettua tavaraa, liikaakin, koska halvalla saamme.
Tämä pieni Sysmä tuntui vähän surulliselta. Niin paljon tyhjiä liiketiloja ja kovin vähän asukkaita. Halusin tuoda töitä vaihteeksi takaisin suomeen ja tänne sysmään.
Päätin, että tuotteeni ovat suomalaisia, myös materiaalit. Halusin painottaa kotimaisuuden lisäksi ekologisiin valintoihin niin ihmisen kuin luonnonkin kannalta. Materiaalivalinnat ja vaatteiden valmistus luonnon ja ihmisten etua kunnioittaen. Vaatteiden pitkä käyttöikä, ajattomat mallit, sekä materiaalin laatu takaavat että tuote säilyy käytössä vuosia.
Siitä se ajatus sitten pikku hiljaa lähti kehittymään. Yritykseni pistin pystyyn vuonna 2011 nimellä Ompelimo Tiitu, jonka vaihdoin Palmiinaksi vuonna 2017.

Minulla ja miehelläni on myös pieni liike Sysmässä, jossa myös valmistan vaatteet.
Olet erittäin lämpimästi tervetullut moikkaamaan meitä.

Inspiration

Copy Caroline's style - the blacker the garment, the better

Caroline's style is simple and comfortable and based on black garments. However, she gets inspired by the 00’s Matrix and the early 70's pop-rock through suburban rap glasses. See Caroline's Weecos-favourites!
New In

The CURVES-collection is available!

The collection includes almost 50 clothes from 13 Finnish design brands.
New In

Autumn Novelties for Kids

See children's novelties for autumn!